"המשחק הזה הוא מוקש גדול", כך אמר המנהל המקצועי של הפועל פ"ת, זאביק זלצר, לקראת משחק הגביע היום (שישי) ב-14:00 מול בני לוד בחוץ. "כל קבוצה שהיא אנדרדוג רואה בגביע הזדמנות גדולה להיות סינדרלה", הוסיף זלצר שיודע כי בעבר כבר קרו דברים, וכי יש להתייחס במלוא הרצינות למשחק על מנת לעבור אותו בשלום ולהעפיל לשלב הבא.
בפ"ת יודעים כי לוד נמצאת במומנטום מצוין, זאת לאחר שניצחה בליגה הלאומית בתוצאות גבוהות מאוד בשבועות האחרונים. "ראיתי את לוד נגד הרצליה וזו קבוצה עם שחקנים טובים שמשחקת מצוין ומסודר והמיקום שלה בטבלה לטעמי משקר", אמר זלצר.
אתמול ערכה הפועל פ"ת את האימון המסכם שלה כשבתחילתו העביר הצוות המקצועי לשחקנים תדריך אחרון שכלל גם הנחיות טקטיות לקראת המשחק. המאמן אלי מחפוד אמר לשחקניו: "חשוב לעבור שלב ולא מעניין איך. שנה שעבר היו שני משחקים, באחד ניצחנו ובאחד הפסדנו. הפעם אנחנו חייבים לנצח, זה חשוב למועדון".
מי שיקבל הזדמנות ויפתח בשער של הקבוצה הוא השוער הצעיר, שניר דורי, שייתפוס את מקומו של שביט אלימלך שייזכה למנוחה. הפועל תחסר גם את המגן הימני, אורי אוזן, שסוחב עונש הרחקה בגין צבירת כרטיסים צהובים ויחזור רק למשחקי הליגה. כמו כן, ייעדרו סטיבן אופיי ופטי נימבה, אשר עדיין לא כשירים במאת האחוזים ובקבוצה מעדיפים לשמור עליהם לטובת המאבקים בליגה.
שחקן נוסף בשורת פ"ת שנמצא בספק עדיין למשחק הוא יוסי רוזן, שלא התאמן כבר שלושה ימים עקב מחלה ובמועדון עושים מאמץ להכשירו ללוד. מי שצפויים לחזור להרכב הם אבי ריקן ואייל שן, כמו כן ימשיך לקבל את הקרדיט הרכש מקרית שמונה, חייר סספדס, שהרשים מאוד את הצוות המקצועי.
 |
שניר דורי. יפתח בשער (אלעד ירקון) |
|
הרכב משוער: שניר דורי, שגיב כהן, גל כהן, איציק כהן, אבי ריקן, קוני ג'אקריצ'ה, אייל שן, חייר סספדס, ג'וניור ויסה, שמעון אבוחצירא ואור פישביין.
חאתם כריים: "אפשר לעבור את הפועל פ"ת"
מנגד, הקבוצה של ערן קוליק מגיעה אחרי תצוגות מרשימות מול היריבות שלה מתחתית הליגה הלאומית. ביום שני, הביסה לוד את מכבי הרצליה בחוץ 0:4 ובמחזור הליגה הקודם השיגה את אותה התוצאה מול עירוני רמת השרון.
קוליק, אמר ל-ONE: "כמו בכל משחק, אנחנו רוצים לנצח. זה בטוח שלא יהיה לנו קל כמו בליגה הלאומית, אנחנו נותנים כבוד לפ"ת שנמצאת ליגה אחת מעלינו. מצד שני, ברור שכל אחד מהשחקנים מעוניין לעשות הכל כדי להפתיע".
 |
ערן קוליק. "נקווה שימשיכו להנות מכדורגל בלוד" (עמית מצפה) |
|
"אנחנו עולים במטרה לנצח, אני מקווה שנוכיח שאנחנו קבוצה טובה ומשתפרת. נקווה שימשיכו ליהנות מכדורגל בלוד", הוסיף קוליק.
שחקנה של לוד, חאתם כריים, הוסיף: "אסור לשכוח שפ"ת היו בליגה הלאומית בשנה שעברה. הם לא הביאו הרבה שחקנים, יש שם הרבה שחקנים ששיחקו בליגה הלאומית, אפשר לעבור אותם".
"כל שחקן אוהב לשחק מול קבוצה בליגת העל, אחרי הניצחון על הרצליה יש אווירה טובה וכל אחד רוצה להוכיח את עצמו. למרות זאת, הלחם והחמאה שלנו הם הליגה, הגביע הוא רק בונוס".