הדרישות של אליניב ברדה ייענו? גמר הגביע עומד לשנות את הפועל באר שבע

זכייה בתואר תשפר את הסיכויים של האדומים להגיע לשלב בתים אירופי, ובכך להבטיח עוד הכנסות שיאפשרו רכש משמעותי • המאמן מבקש חיזוק כחלק מהמגעים עם אלונה ברקת, ובמועדון כולם מבינים עד כמה חשוב שיישאר: "הוא לא עוד דמות כאן" • מבט למה שקורה מאחורי הקלעים בבירת הנגב

אוהדי הפועל ב"ש נגד משטרת ישראל: "אתם הורסים את הכדורגל!"

הפועל באר שבע תפגוש את מכבי פתח תקווה בגמר גביע המדינה, בידיעה שזכייה יכולה להשליך על לא מעט היבטים בעונה הבאה. למעשה, הכל קשור זה בזה. זכייה בגביע תשדרג את באר שבע במפעלים האירופיים ותוביל אותה למוקדמות הליגה האירופית. כפועל יוצא, מחזיקת הגביע מגדילה את סיכוייה להגיע לשלב בתים אירופי, שכן גם הדחה מהליגה האירופית תוביל אותה למוקדמות הקונפרנס ליג.

המשמעות של העפלה לשלב בתים אירופי היא קודם כלכלית, שכן ההכנסות יגדלו ולכן הדבר עשוי להביא לחיזוק הסגל בשניים־שלושה שחקנים משמעותיים. בנוסף, החיזוק חייב להגיע כדי שהקבוצה תגדיל את סיכוייה לעלות לשלב הבתים ותוכל להתמודד טוב יותר גם בליגת העל.

החלק האחרון בשרשרת הוא המאמן אליניב ברדה. בבירת הנגב רוצים מאוד שברדה ימשיך גם בעונה הבאה וזכייה בגביע תגדיל גם את סיכויו להמשיך. בניגוד למאמנים אחרים, אצל ברדה זכייה בתואר היא לא חזות הכל. הוא מוערך מאוד על ידי הבעלים, השחקנים והקהל, והיחס כלפיו הוא כאל מי שהוציא מהקבוצה יותר מסך חלקיה.

אלונה ברקת ואליניב ברדה. לא הכל ורוד, צילום: אלן שיבר

בפגישות והשיחות האחרונות בין הבעלים אלונה ברקת למאמנה, חלק מהמחלוקות המקצועיות היו סביב בניית הסגל לעונה הבאה. שני הצדדים הבהירו כי אין מחלוקת כספית בנוגע לשכרו של המאמן. אז מה בכל זאת עומד בדרך לחתימה? ברדה רוצה את הגדלת תקציב השחקנים, בעוד ברקת הסבירה כי הובא רכש משמעותי כבר בינואר מתוך מחשבה על העונה הבאה.

כשהמאמן ביקש שני זרים בינואר, הונחתו בארץ דיינר קיניונס וארתור שושנאצ'ב ולשניים יש חוזה גם לעונה הבאה. לגבי היכולת המקצועית של השניים יש עדיין חילוקי דעות, אבל הם אמורים להמשיך בכל מקרה. בצוות המקצועי חושבים כי כדי להתמודד באירופה ולעשות קפיצת מדרגה גם בליגה, יש צורך בעוד שניים־שלושה שחקנים בעלי פרופיל גבוה, כאלה שיכולים לעשות את ההבדל.

לשם כך, יש להגדיל את תקציב השחקנים בעוד 4־5 מיליון שקלים ולכך ברקת מתנגדת בשלב זה. זכייה בגביע והגדלת האפשרויות להכניס כספים מהמסגרת האירופית עשויות לשנות את ההחלטה, גם אם חלקית, ובמצב כזה ההערכה היא ששני הצדדים יחתמו על חוזה חדש.

אליניב ברדה. רוצה עוד חיזוק, צילום: אלן שיבר

להפועל באר שבע היתה את האופציה להאריך את ההתקשרות עם ברדה בעזרת סעיף שהיה בחוזהו. אלא שלא מדובר ביחסים רגילים בין מועדון למאמן והבעלים לא האמינה בקביעת עובדה עבור מאמנה. על אף חילוקי הדעות המקצועיים, בשני הצדדים מודים כי "יש רצון להגיע להסכמות". ברדה עצמו הסכים לומר במסיבת העיתונאים לקראת הגמר כי "יש שיחות טובות עם הבעלים, אבל כל מה שחשוב כרגע הוא המשחק מול מכבי פתח תקווה והזכייה בתואר". גם הוא מבין שלתוצאות עשויות להיות השלכות, ושוב, לא בשל הצלחה או כישלון מקצועי, אלא ההשלכות במקרה של זכיה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עתיד המאמן עולה גם בקרב השחקנים בחדר ההלבשה. "יהיה מוזר לראות את הקבוצה הזאת בלי אליניב", מודים חלקם, "הוא לא עוד דמות בהפועל באר שבע. היחסים שלו עם הקהל והשקט שהוא נותן לנו זה משהו שאין בהרבה מקומות. אחרי ההפסד בסכנין, האוהדים היו עצבניים ובצדק, אבל מי שניגש אליהם כדי להרגיע היה אליניב. היה חשש שהם יגיעו לאימון והלחץ היה הופך להרבה יותר לא נעים, אבל הניתוק הזה זו רק דוגמא לכמה העבודה של ברדה גדולה וחשובה להפועל באר שבע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר