תביעה ראשונה בארה"ב נגד שני ארגונים פרו פלשתינים אמריקניים, אשר על פי החשד העבירו לחמאס כסף וממנים את המחאות בקמפוסים שם.
את התביעה הגיש הפורום המשפטי הבינלאומי בשם תשעה קורבנות אמריקנים וישראלים, מתוך 1,200 שרצח חמאס ביום המתקפה. התובעים הם ניצולים ממתקפת הטרור, לרבות הטבח בפסטיבל נובה, בני משפחה של הנרצחים, ותושבי העוטף שעדיין לא שבו לביתם.
מצדיקים אכזריות מחרידה
בתביעת הפיצויים נטען כי "הארגון הלאומי של הסטודנטים לצדק בפלשתין (NSJP)" והארגון המייסד שלו "מוסלמים אמריקניים למען פלשתין (AMP)" פועלים בארה"ב כמשתפי פעולה ותועמלנים עבור חמאס, שהוגדר כארגון טרור על ידי הממשלה בארה"ב.
בכתב התביעה מצוין כי ביום שלמחרת הטבח, AMP ו-NSJP הצדיקו את הזוועות שביצע חמאס "והשתתפו בתעמולה טרוריסטית כדי להצדיק את האכזריות המחרידה שלו. AMP ו-NSJP נענו לקריאה לגיוס המונים מטעם חמאס, על ידי הפצת מניפסט המסביר כי בכוונתם לא רק לסייע למסע הטרור המתמשך של הארגון בחו"ל, אלא גם כדי להרחיב את עזרתם בכוונה לעורר כאוס, אלימות וטרור בארה"ב".
לטענת התביעה, באופן זה פעלו הקבוצות לתמוך ולקדם את המטרות וההנחיות של חמאס.
עוד נכתב כי "AMP ו-NSJP מספקים ביודעין סיוע מתמשך, שיטתי ומהותי לפעולות הטרור הבינלאומיות של חמאס ושל שלוחותיו. לפיכך, AMP ו-NSJP אחראים כלפי התובעים בגין הנזקים שנגרמו להם בגלל ש-AMP ו-NSJP מסייעים ומסייעים לטרור".
"אין מקום לאנטישמיות"
התביעה הוגשה על ידי קבוצה של עורכי דין, בראשות חברת הליטיגציה "גרינברג טראוריג" והמרכז הלאומי להסברה יהודית, בשיתוף עם הפורום המשפטי הבינלאומי.
מנכ"ל הפורום המשפטי הבינלאומי, עו"ד ארסן אוסטרובסקי, אמר ל"ישראל היום" כי "NSJP הפכה למעשה לזרוע של חמאס בקמפוס בארה"ב, המסייעת ישירות לקבוצת הטרור במכללות אמריקניות, ומקלה על התנאים הדרושים להמשיך בביצוע פעולות טרור והחזקת חטופים, כולל אזרחים אמריקנים".
"די, עלינו להביא לדין לא רק את מבצעי הטבח הנתעב ביותר ביהודים מאז השואה, אלא לתת דין וחשבון על כל אלה שמאפשרים, תומכים ומשתפים איתם פעולה".
מנכ"ל ומנהל המרכז הלאומי להסברה יהודית, עו"ד מארק גולדפדר, מסר: "המקרה הזה מאוד פשוט: כשמישהו אומר לך שהוא מסייע לטרוריסטים - תאמין להם".
בתוך כך, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן התייחס למחאות בקמפוסים בארה"ב, והבהיר כי לא ישקול מחדש את המדיניות בנוגע למזרח התיכון בעקבות ההפגנות. הוא ציין כי "יש לאפשר הפגנות שעומדות במבחן חופש הביטוי - אך יש לשמור על שלטון החוק. הרס רכוש ואיום על אנשים זה נגד החוק", עוד הוסיף הנשיא כי "אין מקום לאנטישמיות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו