הדולר נסחר הבוקר (ב') סביב 3.72 שקלים - ירידה של כ-0.4% לעומת שערו היציג האחרון ביום שישי. במקביל, האירו נחלש גם הוא בכ-0.75% אל מול המטבע המקומי ונסחר סביב 3.98 שקלים. זאת, לאחר שבשבוע שעבר הפיחות בשקל נמשך, הדולר נסחר בשיא של ארבע שנים והאירו שוב חצה את רף הארבעה שקלים.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש" ב-ynet radio
1 צפייה בגלריה
דולרים ושקלים
דולרים ושקלים
דולר שקל
(צילום: Shutterstock)
טרם שינוי המגמה הקל הבוקר, הפיחות המשיך על רקע אמירתו השבוע של נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון כי "בצל השינויים המוצעים בנוגע למערכת המשפט, נוצר 'פיחות עודף' של השקל בכ-10%, לו יש השפעה ניכרת על הכלכלה ועל האינפלציה - על כל אחוז פיחות צפוי המדד השנתי לעלות בכחמישית אחוז". הנגיד הבהיר כי בשל ההשפעה של הפיחות על האינפלציה, תיתכן בהחלט העלאת ריבית נוספת בעוד חודש, כפי שכבר רמז בריאיון לפני כשבועיים ל"כסף חדש", הפודקאסט הכלכלי של ynet.
שינוי המגמה הבוקר עשוי להיות קשור לכך שבראשית החודש ממירים יצואנים ותעשיינים מטבע חוץ בסכומים גבוהים כדי לשלם משכורות וחשבונות לספקים בשקלים.
בינתיים בעולם, האירו מתחזק בעקבות הירידה החדה בשיעור האינפלציה באירופה ביותר מאחוז בחודש האחרון. לצד הירידה החדה בשיעורי האינפלציה בגוש האירו ובארה"ב חוששים האנליסטים בישראל וגם במשרדי האוצר והכלכלה ובבנק ישראל שהאינפלציה בחודש מאי עלתה ב-0.6% עד אפילו קרוב לאחוז שלם וכי ההתייקרויות החדשות, שעליהן הודיעו חברות בימים האחרונים ושייכנסו לתוקף בחודשים יוני ויולי, יגרמו למדדי ראשית הקיץ שצפויים היו על פי השנים הקודמות להיות נמוכים, בין 0.1% ל-0.3%, להיות גבוהים יותר ולהעלות את שיעור האינפלציה השנתי בישראל לקרבת 5.5%.
החזאים צופים כעת שבנק ישראל עלול להעלות את הריבית בפעם ה-11 כבר ב-10 ביולי, מועד ההחלטה הבאה של הוועדה המוניטארית של בנק ישראל.
גורם בכיר במשרד האוצר אמר בדיון פנימי באוצר בימים האחרונים כי "מה שדרוש כעת זאת תוכנית מיידית למיגור האינפלציה ולא הקמת ועדות כמותן הוקמו כבר בעבר".
יצוין כי מיום חמישי האחרון אין במשרד האוצר כלכלן ראשי, עם סיום עבודתה של הכלכלנית הראשית שירה גרינברג ובכך נוסף עוד אגף חשוב לפעול ללא מנהל, אחרי שמזה שבעה שבועות אין יו"ר רשות ניירות ערך באוצר ולא נקבע אף מחליף זמני, מאז פרישת היו"ר ענת גואטה עם סיום החוזה שלה.
בלשכת שר האוצר מבטיחים כי החודש ימונו ארבעה ראשי האגפים שבהם אין מנהלים או מכהנים מנהלים זמניים, בהם רשות ההון ורשות המיסים, שלמינוי ראשיהן החדשים הוקמה ועדת איתור.
פורסם לראשונה: 08:29, 05.06.23