שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

פרשת שחרור המחבל וליד דקה: ארגוני הטרור מאיימים - "עמנו לא יסכים שאסיריו יהיו שהידים"

המחבל ביקש שחרור מוקדם - הוועדה תחליט רק בשאלת הסמכות ולא לגופה של בקשת השחרור • משב"ס נמסר כי ההחלטה לא נתונה לשיפוטם • דקה נחשב לאחד האסירים הביטחוניים הוותיקים בישראל והיה חלק מהחולייה שרצחה לפני 39 שנים את החייל משה תמם

המחבל וואליד דקה (ארכיון) , דודו גרינשפן
המחבל וואליד דקה (ארכיון). צילום: דודו גרינשפן

וליד דקה, אחד מרוצחי החייל משה תמם בשנת 1984, הגיש בקשה לשחרור מוקדם מטעמי בריאות. היום (שלישי) התקבלה החלטה בפרקליטות לפיה הדיון העתיד להתקיים מחר יעסוק רק בשאלת סמכות הוועדה ולא לגופה של הבקשה לשחרור. כלומר, כלומר האם בקשתו של האסיר תשובץ לוועדת שחרור רגילה או לוועדה מיוחדת האמונה על שחרור מחבלים.

דקה מאושפז בימים אלה בבית החולים אסף הרופא תחת אבטחה כבדה. בפרקליטות מתנגדים לעריכת הדיון בכלא בפני חברי ועדת השחרורים ודורשים דיון בבית משפט מחוזי, בשל העובדה שמדובר באסיר ביטחוני. בשב"ס הבהירו כי ההחלטה לא נתונה לשיפוטם.

המחבל וליד דקה, צילום: .

דקה בן ה-62 הורשע בחטיפת החייל משה תמם וברציחתו ונידון למאסר עולם.

חטיפה התרחשה ב-6 באוגוסט 1984, אז יצא תמם מבסיסו לחופשה. לפי כתב האישום שהוגש נגד דקה, חברי החוליה אספו אותו במחלף נתניה, חטפו אותו ואז רצחו אותו במטע זיתים ליד ג'נין. החיפושים אחר רוצחי החייל נמשכו יותר מחודש, אך בסופו של דבר הם נתפסו ונשפטו למאסר עולם. ב-2012 החליט הנשיא דאז שמעון פרס לקצוב את עונשם.

לדקה נקבע דיון לשחרור מוקדם מטעמים רפואיים בוועדת שחרורים רגילה. הפרקליטות התנגדה כיוון שמדובר באסיר ביטחוני שהורשע ברצח חייל על רקע לאומני, ולפי חוק המאבק בטרור אסיר כזה לא יכול לעמוד בפני ועדת שחרורים רגילה.

 
 
שר החוץ הפלשתיני ריאד אל-מאלכי, צילום: אי.פי.איי

כאמור, הנהלת בתי המשפט קבעה דיון בעניין הבקשה שתתקיים ביום רביעי. בגלל היותו אסיר עולם שמרצה מאסר בגין רצח חייל, הגישה הפרקליטות אתמול בקשה להעברת הדיון לוועדת שחרורים מיוחדת, וכמו כן ביקשה לקיים דיון מקדמי בסוגיה. טרם ניתנה החלטה לבקשה.

בארגון החזית העממית קראו להרחיב את קמפין התמיכה בדקה ובכל האסירים בבתי הכלא "כדי להציל את חייהם". דובר חמאס אמר היום כי "ההתעקשות של שב"ס להתעלם מסבלו של האסיר חולה הסרטן, והרשלנות הרפואית שמעמידה את חייו בסכנה הן פשע ציוני חדש והתנהגות גזענית של ממשלת הכיבוש. אנו קוראים למוסדות זכויות אדם לפעול במהירות להגן על אסירינו הגיבורים מפני פגיעות הכיבוש ולעצור את ההזנחה הרפואית". במשרד החוץ הפלשתיני הודיעו כי הם דורשים מהצלב האדום הבינלאומי להתערב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר