בשיתוף זיו אבירם
בדצמבר האחרון, השיקה "קרן אבירם" יחד עם המגזין הבינלאומי Forbes זו השנה השנייה, את Aviram Awards - תחרות שנתית לאיתור מיזמים משני מציאות במזרח התיכון וצפון אפריקה.
לתחרות נרשמו 780 מועמדים, מתוכם נבחרו על ידי השופטים 15 סטארט-אפים ממרוקו, ירדן, איחוד האמירויות, סעודיה וישראל שהגיעו לשלב חצי הגמר של התחרות. המשותף לכולם - פעילות ליצירת שינוי לטובה בעזרת חדשנות וטכנולוגיה, ביניהם: אולטרסאונד המלווה בבינה מלאכותית להפחתת שיעורי התמותה, ניהול הפסולת האורגנית בערים הגדולות, התרעה מפני שבץ מוחי מתקרב ועוד.
במסגרת אירוע חצי הגמר שהתקיים היום נפגשו היזמות והיזמים לראשונה וזכו במגוון סדנאות הכשרה לעמידה מול קהל, סטוריטלינג, ומפגש אישי עם מנטורים בינלאומיים בכירים שהכינו אותם לקראת גמר התחרות ולצעדיהם הבאים בעולם היזמות.
1 צפייה בגלריה
היזמות והיזמים נפגשו באירוע חצי הגמר לסדנאות ומפגש אישי עם מנטורים בינלאומיים
היזמות והיזמים נפגשו באירוע חצי הגמר לסדנאות ומפגש אישי עם מנטורים בינלאומיים
היזמות והיזמים נפגשו באירוע חצי הגמר לסדנאות ומפגש אישי עם מנטורים בינלאומיים
(.)
"שמחים לראות את הגידול המשמעותי במספר הנרשמים לתחרות השנה, דבר המעיד על רצון היזמים הצעירים לבחור בפיתוח טכנולוגיות המשנות את מציאות החיים לטובה", אמר זיו אבירם. "אין בנו ספק כי האירוע יהווה נקודת שיא אמיתית לתחרות ויביא ליצירת הזדמנויות חדשות עבור מדינת ישראל והאזור כולו".
רנדל ליין, העורך הראשי של מגזין Forbes: "דרך התחרות אנחנו נותנים זרקור לדור חדש של סטארט-אפים באזור המזרח התיכון וצפון אפריקה ונרגשים לספק ליזמים הצעירים הללו תובנות ומנטורינג בזמן שהם מפתחים טכנולוגיות מתקדמות שיובילו את העולם קדימה".

הכירו את היזמים שנבחרו

יוסף בויאקף, מנכ”ל ומייסד Deepecho, משתמש בבינה מלאכותית בכדי לסייע לטכנאי אולטרסאונד בעלי הכשרה מינימלית באבחון וידאו אולטרסאונד מתקדם. המוצר שלהם מאפשר למנוע מומים מולדים ולספק מענה ללידה מוקדמת הכוללת משקל לידה נמוך.
הילה בן פזי, מנכ”לית ומייסדת שותפה ב-Avertto, מצילה חיים באמצעות טכנולוגיות חדשניות המנטרות את זרימת הדם למוח, מזהות שינויים האופייניים לחסימת כלי דם גדולים ומספקות התראות מבוססות בינה מלאכותית כדי לאפשר טיפול מהיר בשבץ מוחי.
היית'ם ריהחי, מנכ”ל ,Circa Biotech אשר מאפשר המרת פסולת מזון לכדי מזון לבעלי חיים באמצעות חקלאות תעשייתית של זחלי הזבוב השחור. התהליך הופך את פסולת המזון לפני הצריכה, למזון בעלי חיים עשיר בחלבון, תוך הפקת דשן אורגני עתיר חנקן. זהו פתרון בר קיימא, הדורש מעט קרקע ומים, ועם פליטות נמוכות, עם תוכניות לעבד 200 טון של פסולת מזון מדי יום ולייצר 22,000 טון מזון לבעלי חיים מדי שנה.
בנוסף אליהם עלו לחצי הגמר גם פיליפ דקוניק ממרוקו, יו"ר ומייסד של Agua De Sol, מוצר אשר הופך לחות למים מתוקים;
ד"ר נור זעורי מערב הסעודית, מנכ”לית ומייסדת שותפה של Polymeron, המפתחת וממחזרת חומרים ידידותיים לסביבה; מג'ד משהראווי מערב הסעודית,
מנכ”לית ומייסדת Sun Box, מיזם אשר מאפשר ניקוי פאנלים סולאריים באמצעות בינה מלאכותית;
דנה לוין מישראל, מנכ”לית E-FISHient Protein המפתחת חלבון דגים חלופי;
אברר אלוטיבי מירדן, מנכ"ל sustainable world software technology company המפתחת גישה חדשנית לזיהוי מוקדם של חדקונית הדקל האדומה באמצעות שילוב של תמונות חישה מרחוק ובינה מלאכותית;
רן עמר מישראל, מנכ”ל ,Rewind אשר מסירה פחמן דו חמצני מהאטמוספירה על ידי העברת שאריות צמחים לים השחור;
עזיז קדן מישראל, מנכ”ל ומייסד Myndlyft המציעה מוצר לאימון המוח כפתרון מודרני לבריאות נפשית, שיפור ביצועים ורווחה;
דן דבירי מישראל, מנכ”ל Carbon Blue, המספקת פתרון לסילוק פחמן דו חמצני מהים; מירי ברגר מישראל, מנכ”לית Degrees 6 אשר פיתחה מוצר מבוסס אלגוריתם הלומד את התנועה הייחודית של כל אדם ובונה פרוטוקול בקרה עבורו (לדוגמת חולי פרקינסון);
שרון פימה מישראל, מנכ"לית QD-,SOL המפתחת טכנולוגיית ייצור מימן קוונטי ירוק מהפכני; שרון ברק מישראל, מייסדת ומנהלת טכנולוגית ראשית של Solutum, סטארטאפ המפתח פלסטיק חלופי ירוק המתמוסס בטמפרטורות מסוימות ללא חומרים רעילים;
ליאור ויין מישראל, מנכ"ל Mica המספקת טכנולוגיית בינה מלאכותית שתסייע לנתח, לייעל ולהציל חיים על ידי צמצום שגיאות פיענוח וזיהוי של סרטן שד בבדיקות.

"יצירת הזדמנויות חדשות עבור מדינת ישראל והאזור"

שיאה של התחרות בגמר ייערך בחודש מאי 2023 במרקש שבמרוקו, שם יעמדו על במה אחת 5 סטארט-אפים שעתידים לשנות את המציאות לטובה. המנצח שבבסיסו עומדת פריצת דרך ותרומה לאנושות, יזכה בפרס כספי בסכום של חצי מיליון דולר, ליווי מקצועי, וכן ליווי תקשורתי של המגזין המוביל בעולםForbes . לזוכה במקום השני יוענק פרס בסכום של 100 אלף דולר, ופרס של 50 אלף דולר לזוכה במקום השלישי.
בשנתה הראשונה של התחרות, התקיים הגמר בדובאי שבאיחוד האמירויות, ובו נכחו נציגי ארמון המלוכה של דובאי ובכירי עולם העסקים והחדשנות מרחבי המזרח התיכון והעולם. במסגרת הגמר, נאם נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון ובירך על חשיבות השילוב בין עסקים ועשיית טוב. בתחרות זכה ד"ר ארי גרגיר מנכ"ל ומייסד חברת RedC Biotech שמפתחת תאי דם אדומים בצורה מלאכותית. ארי לווה בשנה האחרונה על ידי אבירם בתהליך מנטורינג צמוד במטרה להעניק לו כלים פרקטיים להצלחה.
בשיתוף זיו אבירם
פורסם לראשונה: 11:59, 15.03.23