ממציאים רוטציות, מפצלים משרדים על סטרואידים: הממשלה הקיצונית של נתניהו

החנופה השתכללה והשתלמה עד מאוד בממשלה הנכנסת • ואם תחפשו קשר בין מינויים לכישורים - תמצאו מקרים בודדים • אבל שבאופוזיציה לא יבנו על חזרה מהירה לשלטון • אף שיש לממשלה מוקשים בדרך, הם איתנו לתקופה משמעותית

הציניות התאבדה. נתניהו בכנסת , אורן בן חקון
הציניות התאבדה. נתניהו בכנסת, צילום: אורן בן חקון

הממשלה שהושבעה אתמול היא לא רק הקיצונית והשמרנית בתולדות המדינה, שלא מסתירה את כוונתה להחליש את מערכת המשפט, היא גם ממציאת פטנט המשרדים המתפצלים והרוטציות על סטרואידים.

אתמול התברר עד כמה הפיצולים והרוטציות לוקחים חלק בתמהיל הממשלה, מה שהתבטא במשרדים שההמשכיות בהם היא קריטית כמו במשרד האנרגיה ובמשרד האוצר. השרים שנבחרו תאבי עשייה, בהתאם לאמונתם והוראות רבניהם, וכבר אתמול זה התחיל, כששר הדתות מיכאל מלכיאלי מש"ס, עוד בטרם עשה חפיפה, הודיע על ביטול רפורמת הכשרות. והוא הסנונית שמבשרת את האביב שלהם. הם ירצו לשנות הכי מהר וכמה שיותר.

ממשלת ישראל ה-37, צילום: אורן בן חקון

האמירה שעל חנופה אף אחד עוד לא קיבל סטירה מיוחסת לשר האוצר ממפא"י, פנחס ספיר. החנופה השתכללה והשתלמה עד מאוד בממשלה הנכנסת. לא רק שהחנפנים בליכוד לא חטפו סטירה, אלא שמי שהתחנף ולשונו הפיקה שבחים וכתרים למנהיג ולמשפחתו התקדם מטאורית.

אם תחפשו קשר לכישורים - תמצאו מקרים בודדים, כמו גלנט לביטחון. מי שהחציף פנים, חטף סטירה ושונמך. כך דוד אמסלם, כך יולי אדלשטיין וכך גם ישראל כ"ץ, שינדוד בין משרד האנרגיה למשרד החוץ, שממילא ינוהל בפועל על ידי נאמנו של נתניהו, השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר.

ראש הממשלה הנכנס נתניהו הציג את חזונו, והציניות התאבדה כשאמר לאופוזיציה: "תפסיקו להמריד נגד הממשלה". את זה אמר מי שקרא לממשלה היוצאת "לא לגיטימית" וסירב לעשות חפיפה למחליפו; מי שחבריו קראו לראש הממשלה לשעבר בנט "שקרן" ו"נוכל", ושעשה עסקה נכלולית עם עידית סילמן וכעת מכחיש. אבל קשה להכחיש כשהיא שוריינה בליכוד ומונתה לשרה בממשלה.

ביבי נתניהו מגיע לישיבת סיעה לבחירת יו"ר הכנסת, צילום: אורן בן חקון

ויש לומר לזכותו של נתניהו, שלראשונה מאז הקמת המדינה מונה ליו"ר הכנסת הומו מוצהר, שחי עם בן זוגו ועם שני ילדיהם. כשנאם, נצפו חברי כנסת חרדים מטמינים את ראשם בין הידיים. כדאי להזכיר להם שלו ולבן זוגו שמורה חלקת קבר בחלקת גדולי האומה שבהר הרצל.

האופוזיציה ניסתה להפגין שרירים ולהבטיח שתכף הם חוזרים, וראש הממשלה היוצא יאיר לפיד אמר בנאומו שהוא מעביר את המקל בלב כבד. שר הביטחון היוצא בני גנץ עקץ את נתניהו, כשהביע תקווה "שיעשה כבעבר, ולא יכבד את ההסכמים שעליהם חתם".

שלא יבנו על חזרה מהירה לשלטון. אף שיש מספיק מוקשים בדרך שעלולים לקצר את חיי הממשלה הנכנסת, כמו שינויי חקיקה משמעותיים שנתניהו ינסה למסמס, הם איתנו לתקופה משמעותית.

ולכן, בממשלה הזאת ודאי יעדיפו לא לתרגם לשום שפה זרה את סעיף 91 להסכמים הקואליציוניים - סעיף ההפליה המשוקץ. כי אין מדינה מערבית דמוקרטית שתבין איך יהודים שנרדפו כל חייהם בגולה מחוקקים חוק שכזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר