מחסור עולמי בבקבוקי זכוכית גורם לשיבוש בייצור אצל יצרני משקאות חריפים בינ"ל, ולמחסור במשקאות אלכוהוליים גם בישראל. לדוגמה, לא ניתן להשיג לאחרונה טעמים פופולריים של וודקה ואן גוך, סוגי וויסקי שונים וכו'. גם הפאבים סובלים: לאחרונה היה מחסור בג'ין, שמשמש אותם להכנת קוקטיילים.
המחסור העולמי נובע מסגירת מפעלים לבקבוקים באוקראינה, ובמקביל מעלייה חדה בביקושים בגין המעבר מבקבוקי פלסטיק שמזהמים את כדור הארץ, לבקבוקי זכוכית שניתנים למיחזור. בנוסף, מאז הקורונה יש עלייה בביקוש למשקאות אלכוהוליים.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
1 צפייה בגלריה
וודקה ואן גוך
וודקה ואן גוך
וודקה ואן גוך
רונית אפשטין, מבעלי חברת "הכרם משקאות חריפים", היבואנית הרשמית של וויסקי גלנדפידיך, וודקה סטולי ועוד, אמרה: "להרבה משקאות יש בעיית אספקה בגלל מחסור בבקבוקים אצל היצרנים הבינ"ל. הגענו למצב של הקצאת כמות מוגבלת מהיצרנים בחו"ל, ואיחורים באספקות. מצד אחד יש כאן תופעה של חוסר בבקבוקים, שפוגש מאז הקורונה עלייה גדולה בביקושים למשקאות, בעיקר מסוג פרימיום.
"בסגרי הקורונה אנשים נשארו בבית ופינקו את עצמם עם משקאות חריפים איכותיים, והטרנד של פרימיזציה נשאר. אנחנו, כספקי ג'ין לברים, רק לאחרונה מצאנו עצמנו ללא ג'ין JJ, שמכונה "ג'ין עבודה", בגלל חוסר בבקבוקים אצל היצרן. מדובר בג'ין לא ממותג, שמשמש את הברים לקוקטיילים. נאלצנו לספק להם ג'ין יותר יקר ולספוג את העלות. היצרנים לא חזו את הקשיים והביקושים, והתוצאה היא חוסר שגורם לעליית מחירים מטורפת. מאז הקורונה המחירים עלו בעשרות אחוזים".

אורי שקד, בעלי חברת שקד, יבואנית ומשווקת יין ומשקאות, בעלי רשת חנויות משקאות ושותפה ביקב רקנאטי, הוסיף: "יש מחסור מאוד רציני עולמי לבקבוקי זכוכית, שגורם לנו לשיבושים לאספקה. זה הגיע למצב שהיום מיצרים יין לפי ההיצע של הבקבוקים, שבנוסף לחוסר, גם התייקרו. אני מקבל פחות סחורה מיצרנים ויש מקרים שבכלל דוחים אותי".
שמוליק סמברנו, מרשת שיווק המשקאות התורכי, אמר בריאיון לישי שנרב ובר שם אור ב-ynet radio כי "בגלל החוסר העולמי בבקבוקים, נותרו לי רק טעם דאבל אספרסו בוודקה ואן גוך הפופולרית. טעם מלון כבר לא ניתן להשיג שלושה חודשים. כל הקהל שמתחתן יודע שאין להשיג ואן גוך. חווינו גם חוסר במספר סוגי מאלט וויסקי, ואנשים נאלצים להסתפק בתחליפים".
מישל בן סימון, מנכ"ל פניציה בירוחם, שמייצרת בקבוקי זכוכית והמחסור תרם רבות להתאוששותה, הוסיף: "באיטליה, ארץ היין, המחסור חמור עד כדי כך שאגודת היקבים פנתה לממשלה לסייע לה כי הם נותרו עם יין מהבציר שעבר את שלב ההתססה ולא מוצאים בקבוקים למלא אותו. אנחנו מקבלים כל יום, מכל העולם, כולל ממדינות הזויות, בקשות לסחורה, ואני נאלץ לדחות אותם. יש לי מחויבות לשוק המקומי ו-25% לייצוא ליצרניות בקבוקים בינ"ל שאיתם חתמנו הסכמי אספקה לראשונה בתולדות המפעל, שלא עסק קודם לכן בייצוא לחו"ל. הביקוש ומשבר האנרגיה בעולם גרם לייקור עלות הייצור, ומחיר הבקבוקים עלה משמעותית. אבל חוסר הזמינות יותר קריטי מעליית המחיר, שהפך זניח עבור הלקוחות, העיקר שיקבלו אספקה. גם בארץ הביקוש לבקבוקים עלה כי הצריכה לנפש ביין עלתה".