בית המשפט המחוזי בתל-אביב הוציא ביום חמישי צו הפעלה זמנית לרשת "עד העצם אקספרס" על מנת שנאמן הרשת יוכל לפעול למכירתה המהירה. סניפי הרשת נסגרו בשלב זה על מנת שלא ייווצר גירעון בהפעלתה. במידה שיימצא משקיע או רוכש - הסניפים צפויים להיפתח מחדש.
השופט חגי ברנר גם הוציא צו הקפאת הליכים אישי זמני כנגד בעלי השליטה, מה שלא יאפשר לנושים לפתוח ולנהל כנגדם הליכים משפטיים. נאמן הרשת, עו"ד מור נרדיה, אמר במהלך הדיון כי "בעלי המניות מסייעים בידי. אנחנו נמצאים בקשר רציף. אני חושב שבלעדיהם נתקשה למכור את הרשת".
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
1 צפייה בגלריה
מסעדות חדשות בארץ
מסעדות חדשות בארץ
עד העצם אקספרס
(צילום: יח"צ)
השופט ברנר קבע במהלך הדיון כי "יש ערך כלכלי רב במכירת פעילות הנתמכת בסניפים קיימים, גם אם אלה אינם פעילים כרגע, לעומת החלופה האחרת, של מכירת המוניטין בלבד, שאינה נתמכת בסניפים. בנסיבות אלה אכן יש מקום להורות על הפעלה זמנית של עד העצם אקספרס, וזאת לתקופה של חודש ימים".
כזכור, הנאמן הזמני של רשת "עד העצם אקספרס" הגיש ביום שני שעבר דיווח ראשוני במסגרתו ביקש מבית המשפט לסגור את סניפי הרשת לתקופה קצרה שבה ייעשה מאמץ מרוכז לאיתור רוכש. הנאמן, ביקש מביהמ"ש בדו"ח "לאשר בשלב זה את הדממת רשת המסעדות של חברת עד העצם אקספרס וסגירתן המיידית עד לבחינת האפשרות לשיקום פעילות הרשת על דרך של מכירת פעילות או סניפים וזאת בהיעדר מקורות מימון זמינים להפעלה".
הדוח הוגש לאחר שקודם לכן הוציא בית המשפט צו הקפאת הליכים זמני לרשת לאחר שצברה חובות לנושים בסך של כ-18 מיליון שקל. לרשת כ-115 עובדים שכ-80 מהם מיוצגים על ידי עוה"ד ליזה חדש ועו"ד רפאל ראבד ואחרים מיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן. הרשת הפעילה עד לאחרונה 9 סניפים וטענה באמצעות עו"ד שלום גולדבלט כי נקלעה לקשיים בשל הקורונה.