שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

"כבר ב-2024 זה יקרה": רוסיה הודיעה על צעד מתריס כלפי העולם בחלל

ראש סוכנות החלל הרוסית הודיע בהודעה מצולמת יחד עם הנשיא ולדימיר פוטין כי הוחלט באופן סופי להפסיק ליטול חלק בתחנת החלל הבינלאומית ולהקים מבנה חלופי שיקיף את כדור הארץ שישרת את הפדרציה

תחנת החלל הבינלאומית , נאס"א
תחנת החלל הבינלאומית, צילום: נאס"א

רוסיה תעזוב את תחנת החלל הבינלאומית אחרי שייפוג הסכם שיתוף הפעולה שלה עם ארה"ב בסוף 2024, ותבנה במקביל תחנת חלל חלופית, כך הודיע ראש סוכנות החלל הרוסית יורי בוריסוב ביום שלישי 

בוריסוב אמר את הדברים במהלך פגישה מצולמת עם הנשיא ולדימיר פוטין. "ההחלטה לעזוב אחרי 2024 התקבלה, ואני חושב שבזמן העזיבה כבר נהיה בעיצומה של בניה של תחנת חלל חדשה שתקיף את כדור הארץ". 

ההחלטה אמנם היתה צפויה, אך היא משקפת את המשך הידרדרות היחסים בין רוסיה למערב בחודשים האחרונים סביב הפלישה לאוקראינה. עם זאת, בסוכנות החלל האמריקנית נאס"א הודיעו כי לא התקבלה הודעה רשמית מרוסיה לגבי החלטה בעניין. 

כבר בתחילת המלחמה באוקראינה הזהירו הרוסים כי יפסיקו לשתף פעולה עם העולם בתחנת החלל שבה יש צוותים רוסיים, אמריקנים ואחרים בתחלופה גדולה. בשלב מסויים היה גם חשש רוסיה לא תאפשר שימוש בחללית הסויוז, שבאמצעותה מוחזרים האסטרונאוטים לכדור הארץ. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר