בית הכנסת "איילת השחר" שממוקם במרכז העיר רמלה, הוצת הלילה (שני) על ידי אלמונים. המשטרה הוזעקה למקום ופתחה בחקירת האירוע. על פי החשד המציתים פרצו את חלון בית הכנסת וניסו להציתו, אך רק כסאו של הרב נשרף.
"הלילה הוצת בית כנסת במרכז רמלה. בית כנסת 'איילת השחר'", כתב מאיר ליוש, שפועל בנושא האלימות בערים המעורבות בחודשים האחרונים, מאז אירועי מבצע שומר החומות בלוד, בחשבון הטוויטר שלו. "שערו בנפשכם, מה היה קורה אם היה מדובר בהצתת מסגד. כל הפוליטיקאים מאותתי המוסריות המזויפת היו קופצים לגנות, לדרוש את מיצוי הדין ולהזדעזע מ'ההסתה'. ועכשיו? שתיקה. תזכרו את זה בפעם הבאה שתשמעו אותם. בושה".
יו"ר מפלגת "הציונות הדתית" ח"כ בצלאל סמוטריץ' הגיב להצתת בית הכנסת בחריפות. "המראה של בית כנסת שרוף לקוח מתקופות אפלות בהיסטוריה של עם ישראל. אסור לקבל את שוויון הנפש בו ממשלת ישראל מתייחסת לתופעות אנטישמיות בליבה של מדינת ישראל".
"השר לביטחון פנים בר לב עסוק בלשלוח את המשטרה לרדוף את המתיישבים ולהכות חרדים במקום להחזיר את הריבונות, המשילות והביטחון בערי ישראל", דרש סמוטריץ'. "אני קורא למשטרה לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי לשים את ידה עוד היום על שורפי בית הכנסת ולהביא אותם לדין".
חבר הכנסת איתמר בן גביר הגיב גם הוא להצתת המתחם. "אם היה מדובר בשריפת מסגד כל העולם היה מזדעק וחברי כנסת היו מפיצים גינויים, אבל כשמדובר בהצתת בית כנסת זה עובר בשקט. אין משילות ברמלה כמו במקומות נוספים ולצערי ראש העיר ברמלה מנסה להסתיר את הדברים ולהחביאם".
"המשטרה צריכה להקים צוות חקירה מיוחד ולחקור אירועי טרור, לפחות כמו בריסוסי גרפיטי בתג מחיר ולנקוט באגרוף ברזל מול המחבלים: בהרתעה, ענישה ותגובה הולמת לפני שתתרחש הסלמה", אמר בן גביר והוסיף: "המחבלים מזהים חולשה וכשבשטח אין תגובה, הם מרימים ראש ובלי תגובה הולמת הם ימשיכו להרים ראש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו