שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

בחרו בחיסונים ובתרופות - ולא בהדבקה המונית

אלפי ילדים שהחלימו עלולים לפתח תסמונות משמעותיות • הממשלה מחויבת קודם כל להגן עליהם מפני תחלואה קשה ותמותה • החיסון לילדים יגן עליהם ועל המבוגרים - וירחיב את הביטחון הבריאותי של ישראל

מבצע חיסון בבית הספר התיכון הלטיני בכפר ראמה שבגליל העליון , אייל מרגולין - ג׳יני
מבצע חיסון בבית הספר התיכון הלטיני בכפר ראמה שבגליל העליון, צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

ההודעה הדרמטית מסוף השבוע של חברת התרופות פייזר, בנוגע להצלחת הניסוי בתרופה שמונעת מחלת קורונה קשה ומוות, מצטרפת אל האישור שכבר התקבל בבריטניה לשימוש בתרופה נגד הנגיף של חברת התרופות מרק ולאישור החירום שרשות התרופות והמזון האמריקנית (ה־FDA) נתנה לחיסון ילדים בני 11-5 בחיסון של פייזר.

אלה ימים אופטימיים בעולם בקשר למאבק בקורונה. השילוב של חיסון, שהינו הדרך הטובה ביותר למניעת מגיפה כאשר מרבית האוכלוסייה מחוסנת, ותרופה יעילה נגד מחלה קשה - יכול להביא, גם אם ברור שרק באופן הדרגתי, למיגור של המגיפה הקטלנית וההרסנית מהעולם. כל זאת קורה בזמן שכמה מדינות באירופה, ובהן בריטניה, גרמניה, רוסיה ואוקראינה, חוות התפרצות מחודשת מדאיגה, נרחבת, קשה וקטלנית של המחלה.

האישור ההולך ומתרחב למתן החיסון נגד קורונה וההודעות על הצלחת הניסויים בתרופות, רק מדגישים עד כמה נכונה ומוסרית המדיניות שנועדה להביא לצמצום גדול ככל האפשר של הידבקויות בקורונה, במטרה לצמצם תחלואה ותמותה ישירות מהנגיף. זאת במקביל להופעת התחלואה הקשה והמתמשכת בקרב אלפים מקרב כמיליון הישראלים שנדבקו בנגיף, מבוגרים וילדים כאחד, אשר כבר נפגעו או עלולים להיפגע בכל מערכות הגוף בזמן שהרפואה עדיין מתקשה להתמודד עם תופעות אלה.

המידע ההולך ומצטבר על התרופות והחיסונים רק מדגיש עד כמה בלתי מוסרית ובלתי אחראית היא הקריאה הגלויה, או לעיתים הקריאה המוסווית והנסתרת, להדבקה המונית של כלל האוכלוסייה או של ילדים בפרט. לקריאות אלה שותפים כמה רופאים בכירים, ששכחו כבר מזמן את שבועת הרופא, קומץ עיתונאים מזיקים וגם כמה פוליטיקאים שקראו לכך במוצהר או במשתמע, ובכל מקרה בחוסר אחריות זועק לשמיים, לנקוט מדיניות הרסנית של הדבקה המונית.

לקראת דיון מכריע. מרכז חיסונים בבאר שבע, צילום: דודו גרינשפן

החיסונים והתרופות החדשות לקורונה רק מדגישים עד כמה מדיניות ריסון ההידבקויות בקורונה היא נכונה, ועד כמה חלק מפעולות הממשלה הנוכחית היו הרות אסון וגרמו ליותר מ־1,600 קורבנות קורונה חדשים בגל הרביעי בארץ, שעוד לא הסתיים, שנוספו לאלפי הקורבנות מהגלים הקודמים, שבהם פעלה הממשלה הקודמת.

קבינט המומחים של הקורונה הזהיר את הממשלה הנוכחית שוב ושוב כי אף שלא צריך להטיל סגר, יש צורך להגביל התקהלויות ולהפעיל בדחיפות הגבלות נוספות. זה המקום להזכיר כי קבינט המומחים, שבו חברים בכירי משרד הבריאות, היה כל כך מזועזע מהרוח הנושבת בממשלה, שהוא אפילו הזהיר בחודש ספטמבר את הממשלה ואת העומד בראשה מפני מדיניות של "הדבקה המונית" בבתי הספר על רקע קריאות מוצהרות או משתמעות לנקוט אותה, חלילה.

החיסון יגביר את הביטחון

בישראל צפוי בימים הקרובים להתקיים הדיון הנוסף והמכריע על חיסוני הילדים, ויש לקוות שתינתן בו המלצה גורפת של מרבית המשתתפים למתן חיסוני הילדים בארץ בהקדם. חיסון הילדים נועד קודם כל להגן על הילדים עצמם, מאחר שאמנם רוב הילדים שנדבקים בווירוס עוברים את המחלה באופן קל מאוד - אבל בכל זאת היא עלולה לפגוע בהם באופן קשה מאוד ואפילו קטלני: על פי נתוני איגוד רופאי הילדים בהסתדרות הרפואית, מקרב כחצי מיליון הילדים שאומתו לקורונה בישראל, חלו באורח משמעותי וקשה 201 ילדים - 11 מתוכם מתו.

אבל בזאת לא נגמרים נזקי הקורונה לילדים, ועל פי נתונים מבריטניה, כ־4.6 אחוזים מהילדים שנדבקו וכבר החלימו עלולים לפתח לאחר מכן תסמונות משמעותיות, החל מבעיות נשימה, נדודי שינה, כאבי שרירים ואפילו התפתחות של סוכרת ובעיות קשות במערכת העצבים. על פי נתונים מארה"ב, מוות מקורונה או מתופעות הקורונה המתמשכת הוא אחת מסיבות המוות השכיחות ביותר כיום בקרב ילדים.

על פי נתונים אלה, אלפי ילדים בישראל עוד עלולים לסבול מתופעות אלה, כך שהחובה של הממשלה ושל כולנו היא קודם כל להגן על הילדים מפני תחלואה קשה ותמותה.

החיסון לילדים בישראל יגן עליהם ועל המבוגרים, והוא ירחיב את הביטחון הבריאותי של ישראל כולה כששיעור ההתחסנות במדינה יגדל מאוד, אם אכן יחוסנו רוב הילדים בגילים אלה. לשיעור ההתחסנות הגדל עשויה להיות תרומה קריטית במאבק הלאומי בקורונה: הקטנת התפשטות מחודשת של המגיפה, הקטנת הידבקויות המוניות, תחלואה קשה ותמותה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר