דירוג הערים הכי מסוכנות לרוכבי כלי הרכב הדו-גלגליים

נתוני המשטרה חושפים כי בתוך תשעה חודשים בלבד התרחשו יותר מ־100 תאונות קשות במעורבות כלי רכב דו-גלגליים • תל אביב בראש בפער עצום • הנתונים המלאים

זירת תאונת דרכים, צילום: מד"א

אחרי מותו של הנער ברק חורי ז"ל, שנפגע ממכונית כשרכב על אופניו ביום כיפור האחרון, הנתונים נחשפים: מתחילת השנה התרחשו 20 תאונות קטלניות ו־103 תאונות קשות במעורבות רוכבי קורקינט, אופניים ואופניים חשמליים.

בשנים האחרונות חל גידול של ממש בשימוש באופניים רגילים וחשמליים כאמצעי תחבורה נפוץ, בעיקר בקרב צעירים. בסופי שבוע כבישי הארץ עמוסים ברוכבים, שלא אחת נתונים לסכנה של ממש, שכן רכיבה לא נכונה בכלים אלו עלולה להיות מסוכנת ואף קטלנית במקרה של תאונה. יצוין כי רכיבה על קורקינט ו/או אופניים חשמליים מותרת אך ורק מגיל 16, ורק למי שעברו הסמכה ייעודית או מבחן תיאוריה וקיבלו על כך אישור.

פילוח הדו"חות והערים עם הכי הרבה תאונות,

מנתוני משטרה שהגיעו ל"ישראל היום", עולה כי מתחילת השנה נרשמו 21,471 דו"חות לרוכבי קורקינטים חשמליים, אופניים ואופניים חשמליים. עוד מתברר כי מתחילת השנה נהרגו 19 רוכבים ו־87 נפצעו קשה, כשהסיבה העיקרית למעורבות בתאונות היא התנהגות הרוכב: אי ציות לרמזורים, מעבר בין נתיבים, אי ציות לתמרור ואי מתן זכות קדימה להולכי רגל.

סגן ניצב גיא לוי מאגף התנועה התייחס לנתונים, ואמר כי לפני כל רכיבה יש לבדוק את תקינות הכלי. לדבריו, "בעת תאונה הרוכב חשוף לפגיעות רבות, כל מכה עלולה להיות קטלנית ולכן חובה לחבוש קסדה. כמו כן, מומלץ ללבוש ציוד מגן נוסף, דוגמת מגיני מפרקים ובגדים ארוכים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר