נשיא ארצות הברית הנבחר, ג'ו ביידן, ימנה את ג'ייק סאליבן, עורך דין ששימש בעבר כיועצו, לתפקיד היועץ לביטחון לאומי, כך נטען הערב (שני) ברשת החדשות האמריקנית CBS.
רשת החדשות טענה כי מקור בכיר בצוות המעבר של הנשיא ביידן טען כי סאליבן נבחר על ידי ביידן וההחלטה תוכרז בקרוב. סאליבן שימש כיועץ לביטחון לאומי של ביידן בין השנים 2013 ו-2014 וקודם לכן שימש יועץ למזכירת המדינה דאז, הילארי קלינטון.
במהלך כהונתו כיועצה של קלינטון, לקח סאליבן חלק בשיחות חשאיות עם איראן שהתקיימו בעומאן, שם נפגש עם בכירים איראנים וסייע בהגעה למתווה ביניים שאפשר את השיחות על הסכם הגרעין שהתקיימו בז'נבה בשנת 2014.
סאליבן לקח חלק כחבר המשלחת האמריקנית ללוזאן, שם נחתם הסכם הגרעין בין איראן ושש המעצמות בשנת 2015. על אף שבחוגים דמוקרטיים נחשב סאליבן כסמן ניצי, המתנגד לוויתורים עבור המשטר האיראני, ניסיונו במשא ומתן עם טהרן ומעורבותו בניסוח הסכם הגרעין יכולים להיות חדשות טובות עבור משטר האייתוללות ומקור דאגה עבור ירושלים.
בשנת 2009, בעודו משמש כיועץ של מזכירת המדינה קלינטון, סאליבן התנגד ללחץ בקרב חברי הממשל, שבאו בדרישה לרשת החברתית טוויטר להימנע מביצוע פעולות תחזוקה שיפילו את שירותי הרשת החברתית באיראן, בשעה שמחאה נגד בחירתו של הנשיא הקיצוני מחמוד אחמדיניג'אד טלטלה את המדינה. סאליבן הסביר כי לא רצה שאנשי המחאה ייתפסו כ"בובות של וושינגטון", אך התנהלותו זכתה לביקורת רבה בקרב דמוקרטים ורפובליקנים כאחד.
סאליבן נחשב כמי שאינו מחזיק בתפיסת עולם של "שחור ולבן" בכל הקשור לדיפלומטיה, תפיסה שאפשרה לו לנהל משא ומתן מול איראן גם בשעה שנחשב למבקר חריף של המשטר בטהרן. "אין פתרונות קלים בדיפלומטיה. בעולם לא מושלם, לא תמיד תמצא פתרונות שאין בהם פגם", אמר סאליבן בהתייחסות להסכם הגרעין לתלמידים באוניברסיטת מינסוטה והוסיף: "ברגע שאתה מתחיל לחשוב על פתרונות מדיניים כמו על תרגילים אריתמטיים, עם טוב ורע מוחלטים, עדיף שתתפטר".
גישה זו שונה מאוד מזו של קודמיו לתפקיד בתקופת טראמפ, בהם ג'ון בולטון, שנחשב לקיצוני בעמדותיו אפילו בסביבת הנשיא עצמו. ובעוד טהרן ממשיכה לפתח את יכולותיה הגרעיניות וככל הנראה דוהרת לכיוון פצצה בעודה מתעלמת לחלוטין מהסכם הגרעין והסנקציות האמריקניות, מינויו של סאליבן עלול להפוך למחלוקת בין וושינגטון וירושלים.
הצעת חוק חדשה בארה"ב: מאסר למניפי דגלי טרור בהפגנות אנטי-ישראליות
יועץ הביטחון של טראמפ תוקף: "זלנסקי כמו אקסית שרוצה להתווכח על כל דבר"
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
הפקרת אוקראינה: הסדר העולמי החדש של טראמפ מאיים על הדמוקרטיה המערבית
דיווח בארה"ב: רוסיה וסין מנסות לגייס עובדי ממשל ש"מתוסכלים" מהקיצוצים של שלטון טראמפ