י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
בניגוד לפרסומים

מחקר חדש קובע: הילדים לא אשמים

האשימו אותם בהדבקה המונית, בהפצת מחלות וכמי שגרמו לסגר הכללי, אך מחקר חדש קובע: הילדים לא אשמים בהתפשטות המגפה

מחקר חדש קובע: הילדים לא אשמים
לימודים מסכות בת"ת החדש בבני ברק צילום: שוקי לרר

אל תאשימו את הילדים: פתיחת בתי הספר לא היוותה גורם משמעותי בעליית התחלואה בקורונה בחודשים מאי-יוני ולא גררה בעקבותיה עלייה באשפוזים ובתמותה. הגורמים העיקריים לתחלואה בחודשים אלה היו פתיחת המסחר ובעיקר ההיתר להתקהלויות גדולות. כך נמצא במחקר חדש שבדק את הידבקות הילדים בבתי הספר והוצג על ידי ד"ר עידו סומך מהמחלקה להמטו-אונקולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים ופרופ' אלי סומך, סגן יו"ר האיגוד האירופאי לרפואת ילדים, ופורסם בDoctorsOnly.

עוד נמצא במחקר שהעלייה היחסית המקבילה בתחלואה בקרב בני 19-10 היתה פי 2 בחודשי הקיץ לעומת בתקופת הלימודים. "העלייה היחסית בתחלואה בקרב הילדים בחודשי הקיץ היתה באופן משמעותי גבוהה יותר מאשר בקרב מבוגרים", הדגישו עורכי המחקר. "אחד ההסברים האפשריים לתופעה הזו הוא שבניגוד למה שקורה בשפעת, ילדים, בעיקר בגילאים הצעירים, נדבקים יותר ממבוגרים מאשר עקב אינטראקציה עם ילדים אחרים ועל כן הם נדבקים יותר מחוץ לבתי הספר".

במחקר גם נמצא כי ילדים בני 9-0 שנים לא היוו גורם משמעותי בהתפרצות התחלואה שהיתה בספטמבר ואשר הובילה לסגר השני. ממצאי ספטמבר מלמדים כי הילדים בני  19-10 עלולים להיות גורם בתחלואה בבתי הספר, כאשר מקדם ההדבקה R גדול מ-1.

פרופ' סומך מסר כי "נראה לאור כל זאת שלסגירת בתי הספר, בהיעדר סגר כללי, יש ערך מוגבל בלבד על הקטנת התחלואה. בילדים קטנים הנזק מסגירת מערכת החינוך, בהעדר סגר כללי, עולה על התועלת לשם בלימת התפשטות התחלואה. לעומת זאת, מומלץ לשלב בהדרגה ילדים בני  19-10 במערכת החינוך כאשר מקדם התחלואה יורד מתחת ל-1".

קורונה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד