ראש המוסד: "מקווה מאוד שהסכם נורמליזציה עם סעודיה בהישג יד"

יוסי כהן התייחס בריאיון לחדשות 13 לאפשרות שעוד מדינות ינרמלו יחסיהן עם ישראל, ואמר: "משוכנע שהדבר אפשרי, מקווה שאולי עוד השנה". עוד אמר: "ההסכמים הם שינוי אסטרטגי במערכה מול איראן"

זמן צפייה: 02:13

ראש המוסד יוסי כהן התייחס הערב (רביעי) לחתימת הסכמי השלום עם איחוד האמירויות ובחריין, והצהיר בריאיון לחדשות 13 כי הוא "מקווה מאוד שהסכם עם סעודיה בהישג יד".

לדברי כהן, "יש מאמצים לא מבוטלים להכניס מדינות נוספות תחת אותה אווירה של שלום ונורמליזציה עם ישראל, ואני מאוד בעד. אני משוכענ שהדבר הזה אפשרי. אני בהחלט מצפה לבשורות, אני מקווה שאולי עוד השנה".

עוד התייחס ראש המוסד להסכמים שנחתמו אמש בבית הלבן ואמר: "ברמה הביטחונית יש כאן מסר גדול מאוד של מעבר אל תמיכה בישראל. ההסכמים הם שינוי אסטרטגי במלחמה מול איראן".

עוד בחדשות 13:

דיווח בארה"ב: יממה אחרי הטקס – עובדים בבית הלבן נדבקו בנגיף

סקר חדשות 13: למרות הסכמי השלום – נתניהו מאבד מעט מכוחו

לאחר ההסכם עם האמירויות: הוגשה מועמדות רה"מ לפרס נובל לשלום

ראש המוסד יוסי כהן
ראש המוסד יוסי כהן | צילום: חדשות 13

בלילה האחרון פרסם הבית הלבן את פרטי ההסכם שנחתם ביו ישראל לאיחוד האמירויות ואת הצהרת השלום שנחתמה עם בחריין. בהסכם לא מוזכר במפורש פתרון שתי המדינות או נושא הסיפוח, אך הצדדים כתבו כי הם "מחויבים לפתרון הסכסוך הישראל-פלסטיני תוך מענה לשאיפות של שני העמים".

בהסכמים, שנחתמו בעברית, ערבית ואנגלית ויועברו לאישור הממשלה והכנסת, הוזכרו הסדרים קודמים שמבוססים על פתרון שתי המדינות. ישראל, מצדה, התחייבה "לפעול להשגת פתרון כולל, צודק, מציאותי וארוך טווח לסוגיה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר החוץ של איחוד האמירויות עבדאללה בן-זייד ושר החוץ של בחריין, עבד אל-לטיף אל-זיאני
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר החוץ של איחוד האמירויות עבדאללה בן-זייד ושר החוץ של בחריין, עבד אל-לטיף אל-זיאני | צילום: רויטרס

כמו כן, כולל ההסכם גם פתיחת שגרירויות והחלפת שגרירים, הכרה בריבונות הצדדים, יישוב סכסוכים בין המדינות בדרכי שלום, נקיטת צעדים כדי למנוע פעילות עוינת משטח המדינות נגד מדינה אחרת, שיתוף פעולה והבנה הדדית לקידום השלום והיציבות באזור וגם הקמת ועדה משותפת לקידום "תרבות של שלום ודו קיום".

"אנו מחויבים לסיום העימות כדי לספק לכל הילדים עתיד טוב יותר", נכתב בהסכם. "אנו מחפשים חזון של שלום, ביטחון ושגשוש במזרח התיכון ובכל העולם". כמו כן, סוכם על שיתופי פעולה בשורת תחומים: כלכלה ומסחר, תעופה, תיירות, בריאות, חקלאות, מים, טכנולוגיה, אנרגיה, סביבה ,תיירות, תרבות וספורט. בד בבד, השרה רגב שוחחה הלילה עם עמיתה מבחריין, כמאל בן אחמד ודנה עמו באפשרויות של שיתופי פעולה הקשורים לתחבורה.