שר האוצר ישראל כץ החליט להמשיך ולאפשר את תשלום כפל קצבאות הביטוח הלאומי עד ה-15 באוגוסט, בעלות של 95 מיליון שקל. המשמעות היא ש-35 אלף מובטלים חלשים במיוחד יוכלו לקבל גם קצבת קיום, וגם דמי אבטלה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מדובר במקבלי הקצבאות הבאות: קצבת הבטחת הכנסה, נכים מקבלי קצבת תלויים, נשים בנות עד 67 שמקבלות קצבת זקנה ונשים שמקבלות מזונות מהביטוח הלאומי.
1 צפייה בגלריה
ביטוח לאומי רמת גן מטושטש
ביטוח לאומי רמת גן מטושטש
נרשמים בביטוח הלאומי
(צילום: יריב כץ)
ההחלטה התקבלה בהמשך להחלטת כץ וראש הממשלה בנימין נתניהו על הארכת תשלום דמי האבטלה לכל מובטלי הקורונה, וכן למובטלים "ותיקים" לפני פרוץ המגיפה, עד אמצע אוגוסט, ועל הארכת תשלום מענקי האבטלה לבני 67 פלוס עד מועד זה.
קבוצה של כ-35 אלף מובטלים מקבלי קצבאות, כלומר מהשכבות החלשות ביותר בחברה, לא קיבלו בשלושת החודשים הראשונים של משבה הקורונה (מרץ-מאי) את דמי האבטלה - או שנדרשו לוותר על קצבה אחרת של הביטוח הלאומי. זאת בגלל איסור כפל הקצבאות. החוק מתיר להם בשגרה לעבוד ומחייב אותם לשלם ביטוח לאומי, אך אם הם הופכים למובטלים הם אינם יכולים לקבל שתי קצבאות.
ביוני הגיע שר העבודה והרווחה איציק שמולי לסיכום עם האוצר על הקפאת קיזוז הקצבאות בין מרץ ליוני. עלות המהלך הייתה 250 מיליון שקל, כלומר 62.5 מיליון בממוצע לחודש. המובטלים יקבלו את הסכומים המגיעים להם רטרואקטיבית. עכשיו הוחלט להאריך את הקפאת קיזוז הקצבאות עד אמצע אוגוסט.
שר העבודה והרווחה איציק שמולי מסר, כי "אני שמח שהתקבלה דרישתי להתמיד במדיניות אי קיזוז הקצבאות. עלינו לתקן את העוול של קיזוז הקצבאות גם בשגרה, אחת ולתמיד".
מעמותת 121 לשינוי חברתי נמסר ש"מדובר בהחלטה חיובית, אך אנו סבורים שצריך להאריך את הקפאת הקיזוז עד סוף אוקטובר לפחות, זאת מכיוון שלא נראה שבאוגוסט מקבלי הקצבאות שפוטרו או הוצאו לחל"ת יחזרו לעבודתם".