תוצאות דרמטיות

מחקר: הסיכוי להידבק ממשטח - נמוך מאוד

אחרי שהפחידו אותנו שהנגיף מועבר בידיות דלתות וכפתורי מעלית, כעת מתברר שהסיכוי לכך נמוך במיוחד, אך במשרד הבריאות עדיין ממליצים להמשיך ולחטא משטחים (עדכונים)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
מחטאים את הכותל (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

מחקר ישראלי שנתוניו נאספים בימים אלו ומתפרסם לראשונה ב'ישראל היום' עשוי לענות על אחת השאלות המטרידות בעניין הקורונה: האם ניתן להידבק ממגע במשטחים שחולה קורונה נגע בהם או היה בקרבתם? כזכור, הנושא עורר לחץ גדול והביא לפריחת ענף חומרי החיטוי והאלכוג'ל ולהנחיות שונות ומשונות לחיטוי כל דבר.

אך על פי מחקר, שלו היו שותפים רופאים וחוקרים מבית החולים אסותא אשדוד, לניאדו בנתניה והמכון הביולוגי בנס ציונה, נמצא בסבירות גבוהה כי נגיפים ממשטחים בסביבת החולה אינם בעלי כושר צמיחה במעבדה ואינם חיים.

במחקר עד כה נדגמו משטחים ממחלקות הקורונה באסותא אשדוד ובלניאדו בנתניה, כולל דגימות שנאספו ממשטחים שבהם נגעו חולים ואפילו טלפונים ניידים שלהם. מתוצאות חלקיות שהתקבלו עד כה עולה כי הנגיף לא הצליח לצמוח בתנאי מעבדה או להדביק. המשמעות היא שנגיף שנלקח ממשטחים לא מצליח להדביק בתנאי מעבדה.

עורך המחקר ד"ר טל ברוש, מנהל היחידה למחלות זיהומיות באסותא אשדוד ומרכז הצט"מ (הצוות לטיפול במגיפות) הגוף המייעץ למשרד הבריאות, שערך את המחקר עם ד"ר רגב כהן מביה"ח לניאדו וד"ר שי וייס מהמכון הביולוגי אומר:
"שאלת ההדבקה ממשטחים עלתה הרבה בתקשורת, והיו דיונים כמה זמן הנגיף שורד על משטחים מחומרים שונים. מלכתחילה אינני סבור שיש הרבה העברה ממשטחים או זיהום ממשטחים. אין לנו שום הוכחה אפידמיולוגית שמישהו נדבק ממשטחים. אנחנו יודעים שהנגיף 'מזהם' את הסביבה שמסביב לחולה אך אין זה אומר שהוא מידבק. זהו המחקר הראשון למיטב ידיעתנו שבדק נוכחות נגיף חי ומידבק על משטחים, ובינתיים לא הצלחנו להוכיח שהדבקה ממשטחים היא אפשרית".

במשרד הבריאות ממליצים עדיין להיזהר ולחטא משטחים שכן המחקר בדק את הדברים בתנאי מעבדה בלבד ומוקדם לקבוע כי אין כל חשש מכך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר