לאחר הפיצוץ במשא ומתן כתב בנט בעמוד הטוויטר שלו: "ההחלטה בידי נתניהו. כפי שאמרתי מתחילת הדרך. אנחנו מעוניינים להיכנס לממשלה, רק אם תהיה לנו השפעה. השפעה נגזרת לחלוטין מתחומי אחריות. אם ראש הממשלה רוצה אותנו בעמדות השפעה, נשמח להיכנס. אם ראש הממשלה רוצה אותנו שוליים, חלשים ונטולי השפעה, נעדיף לצאת לאופוזיציה".
ההסכמים הקואליציוניים נחתמו - הלילה תושבע הממשלה ה-35
5 שנים אחרי השבעת הממשלה האחרונה, כשנה וחצי לאחר פיזור הכנסת ובתום 3 מערכות בחירות - תוקם קואליציית החירום בראשות נתניהו וגנץ • לוי-אבקסיס תמונה לשרה "לחיזוק וקידום קהילתי"

משביעים ממשלה: הערב (חמישי) תיערך השבעת ממשלת ישראל ה-35 - ממשלת החירום בראשות בנימין נתניהו ובני גנץ. זאת, חמש שנים בדיוק לאחר שהושבעה הממשלה האחרונה, שנה וחמישה חודשים לאחר פיזור הכנסת - ובתום שלוש מערכות בחירות ללא הכרעה ברורה.
השבעת הממשלה מתאפשרת לאחר שהוגשו כלל ההסכמים הקואליציוניים, האחרון שבהם עם סיעת "גשר" בראשות אורלי לוי-אבקסיס. לוי-אבקסיס תמונה לשרה במשרד חדש שיוקם, תחת השם "המשרד לחיזוק וקידום קהילתי", ובנוסף תמונה כחברה בקבינט החברתי-כלכלי.
עוד בחדשות 13:
נתניהו הודיע רשמית: "עלה בידי להרכיב ממשלה"
טיפול בקורונה ופיוס לאומי: אלה קווי היסוד של הממשלה ה-35
ימינה: לא הושגו הסכמות; הליכוד: מה שחשוב לבנט זה כיסאולוגיה

מההסכמים הקואליציוניים עולה כי הקואליציה העתידה לקום תמנה 72 חברי כנסת ויותר מ-30 שרים. מפלגת ימינה נותרת באופוזיציה לעת עתה, יחד עם יש עתיד, הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו ומרצ - אחרי כשלון כל סבבי המו"מ. נתניהו מתכוון לנסות ולצרפם גם אחרי טקס ההשבעה.
בשעה 18:00 ייפתח בכנסת הדיון לכינון הממשלה ובחירת יו"ר הכנסת. ראש הממשלה המיועד יפתח את הדיון בהצגת ראש הממשלה, ראש הממשלה החליפי, קווי היסוד, הרכב הממשלה, חלוקת תפקידי השרים ומועד החילופים. תינתן זכות דיבור לראש הממשלה החליפי המיועד - עד רבע שעה, וכן ליו"ר האופוזיציה. לאחר מכן ייערך דיון סיעתי ולכל סיעה יינתנו 9 דקות דיבור. לאחר מכן תיערך הצבעה על אמון בממשלת החילופים ולאחריה הצהרת אמונים של ראש הממשלה, ראש הממשלה החלופי והשרים.
הטקס צפוי להתחיל בשעה 22:00 וייתכן שיימשך לתוך השעות הקטנות של הלילה. בשל הקורונה, לא יגיעו למאורע אורחים ובני משפחה, וינכחו בו מעט מאוד אנשים שאינם חברי כנסת.

אמש פורסם מסמך קווי היסוד של הממשלה ה-35. במסמך נכתב כי "מדינת ישראל נקלעה יחד עם שאר העולם למשבר רפואי וכלכלי בממדים היסטוריים עקב התפשטות נגיף הקורונה ועל כן הוקמה ממשלת אחדות וחירום של פיוס לאומי". זאת, לאחר שנתניהו הודיע ליו"ר הכנסת ולנשיא המדינה ראובן ריבלין כי עלה בידיו להקים ממשלה.
מוקדם יותר אתמול נועד נתניהו ארוכות עם הרב רפי פרץ, בניסיון להכניס את כל מפלגת ימינה לממשלה. זאת ברקע ביטול הפגישה עם יו"ר המפלגה בנט. בשני הצדדים אומרים שאם ימינה לא תיכנס - בליכוד ינסו להכניס את פרץ ללא שאר המפלגה.