החשד נגד הבכיר בעיריית י-ם שהתאבד: ביטל 5 דוחות עבור כרטיסים

המשטרה חשדה כי מנהל הגנזך קיבל כרטיסים בחינם לאירועים בתמורה לביטול דוחות, ועצרה אותו כי מצאה את המילה "קומבינה" בתכתובות המיילים שלו. חברו: "קיפח את חייו בגלל ההד התקשורתי"

זמן צפייה: 01:20

החשד המרכזי נגד דני כץ, הבכיר בעיריית ירושלים ששם קץ לחייו לאחר שפורסם כי הוא חשוד בפרשת ההטבות בעירייה, היה ביטול של חמישה דוחות, רובם בסך מאה שקלים, תמורת כרטיסים בחינם לאירועים.

למרות שנחשד כי כץ ביטל דוחות, הוא כלל לא יכול היה לעשות זאת, שכן הוא היה מנהל גנזך רישוי ופיקוח בעירייה. כמו כן, למשטרה היו מיילים שבהם נכתבה המילה ה"קומבינה", ששימשה בין היתר עילה למעצרו.

ניסים מטרסו, חברו של כץ, אמר לחדשות 13: "הכתבות היו קשות מאוד עבורו, כשהוא ראה את פרסום שמו הוא הבין שגזרו את דינו. רק בגלל החשד וההד התקשורתי אדם קיפח את חייו".

דני כץ בבית המשפט
דני כץ בבית המשפט | צילום: חדשות 13

כאמור, דני כץ התאבד אמש כשקפץ מהקומה החמישית בבניין ברחוב שמריהו לוין בעיר. כץ נחקר בפרשה יחד עם מנכ"ל החברה העירונית אריאל, ציון תורג'מן.

קרובי משפחתו של כץ הטילו את האשמה על המשטרה שלחצה מאוד עליו במהלך החקירה, וגם לא התנגדה לפרסום שמו אתמול: "הם לחצו עליו מאוד חזק והוא נשבר". כץ השאיר מכתב התאבדות שבו כתב שהוא לא אשם.

מהמשטרה נמסר כי "שוטרים הוזעקו לכתובת בירושלים, בעקבות דיווח שהתקבל במשטרה שבו עלה חשש לחייו של גבר בשנות ה-30 לחייו. השוטרים איתרו את את גופתו בסמוך לבניין מגוריו. נפתחה חקירה לברור הנסיבות".

אמבולנס (ארכיון)
אמבולנס (ארכיון) | צילום: תיעוד מבצעי מד''א

מעיריית ירושלים נמסר: "ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מנהלי ועובדי העירייה משתתפים בצער המשפחה על האבדן הכבד במות יקירם דני כץ ז"ל. עיריית ירושלים, אגף הרווחה והשירות הפסיכולוגי עומדים בקשר עם המשפחה, ויסייעו ככל הנדרש נוכח הטרגדיה הקשה. יהי זכרו ברוך".

ביום שלישי כזכור, נעצרו כץ, תורג'מן והעוזרת האישית שלו בחשד לעבירות מרמה והפרת אמונים, וקבלת ומתן שוחד בעבור קידום אינטרסים אישיים בשבע השנים האחרונות. בעשרה החודשים האחרונים המשטרה ניהלה חקירה סמויה, ממנה עלה כי תורג'מן והעוזרת שלו סיפקו בחינם, לאורך שנים, אלפי כרטיסים לאירועים והופעות. זאת, באמצעותו של כץ ועל פי החשד במטרה לקדם טובות הנאה ואינטרסים אישיים - בהם ביטולם של דוחות חניה למקורביו.

עוד עלה החשד כי מנכ"ל חברת אריאל פעל בדרך זו לקבלת היתרים להריסת מבנה בדרום העיר, אשר מוגדר כמבנה לשימור ונמצא בחזקתה של אשתו, וכן פעל לבניית בניין דירות במקומו.

כאמור, לפני שישה ימים הפכה חקירת המשטרה לגלויה, ונעצרו השלושה, תושבי ירושלים והסביבה בשנות ה-30 וה-70 לחייהם. הם נחקרו במחלק ההונאה של המשטרה, ובהמשך הובאו בפני בית משפט השלום בעיר לדיון בעניינם.