סערת השתלת הנשק בצילומי "מחוז ירושלים" נמשכת. בצל חילופי ההאשמות בין התאגיד לחברת ההפקה, רם לנדס, הבעלים של קודה תקשורת מתנצל ולוקח על עצמו את האחריות על המקרה. "אני אישית, רם לנדס, הבעלים של קודה תקשורת לוקח על עצמי את האחריות ומבקש סליחה", כתב היום (שני) בפוסט בפייסבוק. "מהצופים, מכל מי שנפגע מצילומי הסדרה ומהשידור שלה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני כותב את הדברים האלה אחרי ימים ולילות של צום, תענית וחשבון נפש מייסר, ובניגוד לדעתם של כל עורכי הדין ויועצי התקשורת", תיאר. "כאדם שמאמין בכבוד האדם, כל אדם, קיבלתי שיעור שנצרב בנשמתי ומשנה את מסלול חיי", הוסיף. "אני יודע שיש סיבה לשיעור הזה, ומקווה שהיא תופיע בפני בהמשך".

לנדס הסביר: "מה בעצם קרה? אני חושב שהתאהבנו. התאהבנו בחבורה של נשים וגברים, אנושיים, רגישים וקשוחים, שעושים כל כך הרבה ומשתכרים כל כך מעט לטובת הביטחון שלנו מבלי לקבל שום אהדה ציבורית. רצינו לספר את סיפורם באופן העוצמתי והמרגש ביותר. נסחפנו".

"קל לשנוא את המשטרה", סיכם את הפוסט. "יש יותר משלושים אלף שוטרים ושוטרות. ברור שיש שם גם תקלות קשות מאוד. אבל אני מאמין שחברה שמאבדת את האמון בשומרי החוק שלה עלולה להיות בסכנה גדולה. זאת הייתה המוטיבציה ליצור את 'מחוז ירושלים'. יש בפני מסע ארוך. בני אדם נפגעו. כרגע זה הזמן להגיד רק מילה אחת: סליחה!".

"כל פרק ופרק והתסריט שלו הועבר לבדיקה מקדימה"

הודעת ההתנצלות מגיעה דווקא בצל המכתב ששיגרו ב"קודה" לתאגיד ושבו איימו לנקוט בהליכים משפטיים בנימוק ששם ידעו בפירוש על הסצינות המבוימות ואף ביקשו לשנות כמה מהן. במכתב, שחשף רן בוקר מ-ynet ונשלח באמצעות עורך הדין של קודה רונן הורוביץ נכתב כי "ההחלטה בדבר הפסקה חד צדדית של ההתקשרויות עם קודה ופרסומה ברבים בוצעה בחוסר סמכות, מבלי שייערך כל בירור ענייני עם קודה ומבלי שנמסרה לה הודעת ביטול כדין".

בחברת ההפקות עומדים על כך שבניגוד לטענות, אנשי התאגיד ידעו על המתרחש בהפקה ואפילו נתנו הוראות לכאורה לשינויים שרצו. "כל פרק ופרק והתסריט שלו הועבר לבדיקה מקדימה, לשינויים ותוספות מצד העורכים מטעם התאגיד טרם אישורו ושידורו", נכתב. "עורכי התאגיד, לא רק שידעו כי במסגרת התוכנית ישנן סצנות מבוימות ומשוחזרות, הם אף ביקשו לשנות סצנות שנראו להם לא דרמתיות ולא אמינות מספיק, תוך התערבות ומעורבות פעילה בטקסטים, בעריכת הצילומים ובאופן הצגת הדברים".

לדברי החברה, "הוסתרו לחלוטין כל הפרטים המזהים הן של האנשים והן של פנים הבית בו נערך החיפוש. משכך, לא ראו הבמאים והעורכים כל בעיה בהוספת קטע מבוים, ודרמטי המבוסס על אירועים אמיתיים של תפיסת נשק. נקודת המוצא הייתה שבשום צורה לא ניתן היה לקשר או לבצע זיהוי בין הדמות והבית שזהותם הוסתרה לחלוטין. איש לא העלה בדעתו, גם לא עורכי התאגיד ואנשיו, שיבוא יום ואותה דמות שזהותה הוסתרה תחשוף את עצמה. ברור שלאיש אצל קודה, בתאגיד וגם במשטרה, לא הייתה כוונה לשתול נשק ולהפליל אדם מסויים בכך שנמצא בביתו בשעה שלא כך קרה".

מתאגיד השידור הציבורי כאן נמסר בתגובה למכתב: "כנראה שבקודה הטשטשו לגמרי הגבולות בין המציאות לאילוסטרציה. אחרי שהודו ואף התנצלו בפני אזרחי ישראל והתאגיד, בוחרים שם שוב באי אמירת אמת".