חברת מטאל, שמייצרת את בובות הברבי הפופולריות, חשפה את הבובה הראשונה אי פעם שעוטה חיג'איב מוסלמי. הבובה החדשה תיוצר לכבוד הסייפת איבטיהאג' מוחמד, שהפכה ב-2016 לספורטאית הראשונה מטעם ארה"ב שחבשה את כיסוי הראש בזמן התחרות.
"אנחנו כל כך נרגשים לכבד את איבטיהאג' מוחמד עם בובת ברבי ייחודית", נכתב בהודעה שפורסמה ברשתות החברתיות. "מוחמד ממשיכה לעורר נשים ונערות בכל מקום לשבור גבולות". ההודעה לוותה בתצלום של מוחמד כשהיא מחזיקה בבובה שנכללת באוסף 'שורוז' ולבושה בציוד סייף.
איבטיהאג' מוחמד ובובת הברבי // צילום: AFP
"בובת הברבי החדשה תהיה השראה לאינספור ילדות קטנות שמעולם לא ראו את עצמן מיוצגות בספורט ובתרבות", נכתב באתר החברה. "אנו מקווים שהבובה תוכיח לבנות שהן יכולות לעשות כל דבר". דוברת החברה מסרה לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי הבובה תשווק באינטרנט כבר ב-2018.
מוחמד הגיבה להודעה בהתרגשות וציינה כי מדובר ב"חלום ילדות שהתגשם". היא צייצה בחשבון הטוויטר שלה דברי תודה לחברה וציינה כי "אני גאה לדעת שבנות קטנות בכל מקום יכולות לשחק עם ברבי שעוטה חיג'אב".
יצויין כי זו לא הפעם הראשונה שבה מיוצרת בובת ברבי שנוגעת לאלופים אולימפיים אמריקאים. ב-2016 ייצרה החברה ברבי בדמות המתעמלת גבי דאגלס שזכתה בשני מדליות זהב באולימפיאדת לונדון 2012.