שתף קטע נבחר

המסחר בת"א נחתם בעליות; מניית XTL קפצה ב-13% אחרי השלמת גיוס

ת"א 35 ות"א 125 הוסיפו 0.6%. מחזור המסחר עמד על מיליארד שקל. אלקטרה צריכה הוסיפה 1.9% אחרי הדוחות. טבע התאוששה ב-2.1% אחרי שסבלה אתמול מהציוץ של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שהבטיח להוריד את מחירי התרופות

המסחר בתל אביב נחתם בעליות. ת"א 35 ות"א 125 הוסיפו 0.6%. מחזור המסחר עמד על מיליארד שקל. טבע עלתה ב-2.1%, מניית XTL הוסיפה 13.3% ואילו כיטוב פארמה נסקה ב-9.6%. ארנה עלתה במהלך המסחר היום ב-10.6%.

 

מניות מרכזיות

ארנה דיווחה כי תקים ועדת דיקטוריון למכירת קניון ארנה בנהריה וקניון סטאר סנטר באשדוד. הוועדה תורכב מ-2 דירקטורים: דורון קופמן ודן לוין. הקמת הוועדה הגיע לאחר שהחלו לעלות טענות על הליך המכירה (ראו עדכון קודם).

 

כיטוב פארמה דיווחה על הסכם מיסחור ראשון לתרופת הדגל שלה - KIT-302. מדובר בהסכם מסחור לתרופה בדרום קוריאה עם משווקת תרופות מקומית, כאשר ההסכם מותנה בקבלת אישור שימוש לתרופה.

 

אלקטרה הודיעה על השלמת רכישת החזקות אלקטרה נדל"ן בפרויקט מידטאון תל אביב. מדובר על 12.5% מהפרויקט, שנמכרו בעסקת בעלי עניין תמורת 42 מיליון שקל.

 

אלקטרה צריכה מדווחת על תוצאות שנתיות - החברה רשמה הכנסות של 2.9 מיליארד שקל, עלייה של 7.9% לעומת שנת 2015. העלייה נבעה בעיקר ממגזר מוצרי חשמל. הרווח הנקי של החברה עמד על 110 מיליון שקל, כאשר החבר יותר מהכפילה את השורה התחתונה שלה.

 

חברת הביומד XTL הודיעה על גיוס של 2.8 מיליון דולר ממשקיעים קיימים באמצעות הנפקת מניות. ההנפקה משקפת לחברה מחיר של 2 דולר למניה, כאשר החברה סגרה אתמול את המסחר בניו יורק במחיר של 2.15 דולרים למניה.

 

סיכום שנה בחברת הביומד אקסלנז: ההכנסות בשנת 2016 עלו ל-16 מיליון שקל, בהשוואה ל-12.8 מיליון שקל ב-2015. ההפסד התפעולי הסתכם ב-23.9 מיליון שקל, לעומת 25 מיליון שקל בשנה הקודמת. הרווח הכולל הסתכם ב-24.3 מיליון שקל, לעומת 28 מיליון שקל ב-2015.

 

שותפות מודיעין נסוגה מפרויקט המים הרדודים בים הצפוני. השותפות החליטה שלא לעבור משלב מכתב הכוונות להסכם מחייב לרכישת זכויות ברישיון הימי. ההחלטה התקבלה לנוכח תוצאות בדיקת הנאותות: "מאז ההתקשרות במכתב הכוונות ערכה השותפות, במישרין ובאמצעות יועץ המתמחה בים הצפוני, בדיקות נאותות גיאולוגיות, הנדסיות וכלכליות. תוצאות בדיקות הנאותות אינן לשביעות רצונה של השותפות והן מצביעות על כך שהפרויקט אינו עומד בפרמטרים של סיכון מול סיכוי התואמים לאסטרטגיה של השותפות נכון למועד זה", נאמר בהודעת החברה.

 

שפיר הנדסה רכשה את מסמכי משרד האנרגיה לקראת חיפושי גז ונפט בים התיכון. מדובר בהליך המכרזי במסגרתו מוכרת ישראל 24 בלוקים, גודל כל אחד מהם כ־400 קמ"ר, וחלקם סמוכים לתגליות הגז הגדולות אשר נמצאו בעבר.

 

 

 


פורסם לראשונה 08/03/2017 10:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים