שתף קטע נבחר

ורשה: היעד המועדף לעסקים בשנים הקרובות

ממצאי הדו"ח השנתי של חברת הנדל"ן Cushman& Wakefield מלמדים על העדפות הקהילה העסקית באירופה, ומגלים כי המספר הגדול ביותר של חברות יפתחו בחמש השנים הבאות נציגויות בבירת פולין

העיר ורשה תרשום את הצמיחה הגבוהה ביותר באירופה מבחינת מספר החברות שיפתחו בה נציגויות בחמש השנים הקרובות. כך עולה מתוך סקר שפרסמה חברת הייעוץ ומחקר לנושאי נדל"ן קושמן ווייקפילד.

 

 

זו השנה הראשונה שבה ורשה מדיחה את מוסקבה, אשר היתה היעד המועדף על חברות מאז התמוטטות הקומוניזם לפני שני עשורים. 36 מהחברות הגדולות ביותר באירופה הצהירו כי בירת פולין היא היעד הבא שאליו הן מתכוונות להתרחב

בחמש השנים הקרובות, זאת לעומת 28 שהצהירו הצהרה דומה ב-2008. לונדון שמרה גם השנה על מעמדה במקום הראשון כעיר המועדפת בהווה על חברות המתכננות התרחבות.

 

הממצאים מאוגדים בדו"ח השנתי והמשפיע של קושמן ווייקפילד, אשר סוקר 500 מהחברות המובילות באירופה ובוחן את העדפותיהן בתחום הנדל"ן לפי משתנים שונים. לונדון נותרה בראש טבלת ההעדפות מאז שהחלה החברה לבצע את הסקר ב-1990. פריז ופרנקפורט שמרו גם הן על מעמדן, והן מדורגות במקומות השני והשלישי בהתאמה.

 

ריצ'רד פיטרסן, אחד ממנהלי קושמן ווייקפילד בפולין, אמר בעקבות ממצאי המחקר כי "פולין שמרה על מגמת עלייה רצופה מאז 1990, וקיבלה את תנופתה הגדולה מאז שנכנסה המדינה לאיחוד האירופי ב-2004". לדבריו, "מבין משתני הסקר, פולין מובילה במחירי כוח האדם המקצועי, מחירי הנדל"ן המסחרי וגמישות הממשלה לשינויים כלכליים".

 

אף שלונדון שמרה גם השנה על מקומה בצמרת הטבלה, היו המשתנים בהם הצטיינה פולין בדיוק אלה שבהם קיבלה בירת בריטניה את הדירוג הנמוך ביותר.

 

גם ברצלונה ומדריד נוסקות

הסקר בחן השנה לראשונה את מגמת השינוי שרשמו ערי אירופה השונות בתחום זה מאז 1990. ורשה ופראג רשמו את הזינוק הגדול ביותר בדירוג - מתחתית הטבלה למקומות ה-23 וה-21 בהתאמה ברשימת הערים המוצלחות ביותר לעסקים בהווה.

 

גם ברצלונה ומדריד רשמו שיפור מרשים, ודורגו השנה במקומות הרביעי והשישי בהתאמה, זאת לאחר שב-1990 הן כלל לא נכנסו לעשירייה הפותחת. רוג'ר קוק, נציג קושמן ווייקפילד בספרד, בירך על הממצאים ואמר כי "העלייה בנחשקות

העסקית של ברצלונה ומדריד נותרה עקבית בשני העשורים האחרונים. גם מדריד וגם ברצלונה מציעות שילוב בין קרקע עסקית נוחה לבין תרבות עשירה של פנאי וצריכה".

 

עורכי המחקר בחנו את השיקולים העיקריים שנוקטים בעלי ההחלטות בחברות המעוניינות להרחיב את עסקיהן ליעדים אחרים, וגילו כי גישה קלה לשוק וללקוחות הביניים והקצה קודמת בעדיפותה לאיכות ועלות כוח האדם.

 

כמו כן, המחקר בדק את תפיסותיהם של מנהלי 500 החברות שנסקרו ביחס למאמצי ערי אירופה השונות לשפר את מעמדן מבחינת האטרקטיביות העסקית. ברצלונה, לונדון, ברלין ומדריד מאיישות את רוב הטבלה ושומרות פחות או יותר על המקומות בהן החזיקו בשנה שעברה, בעוד שבודפשט הדרדרה בארבעה מקומות ורשמה את ההאטה המשמעותית ביותר מבחינת האופן בו רואה אותה הקהילה העסקית באירופה.

 

קהיר עקפה את אבו דאבי

עוד בדק הסקר את כוונות ההתרחבות של חברות אירופיות לערים מחוץ לאירופה, וגילה כי במקרה זה הדעות חלוקות יותר, שכן לא נמצאה אף עיר שקיבלה יותר מ-20 מקולות החברות הנסקרות. בחמישייה הפותחת ניצבות בסדר יורד: ניו יורק, שנגחאי, סאו פאולו, מומבאי ובואנוס איירס.

 

ניו יורק רשמה בדירוג זה עלייה מרשימה של שישה מקומות משנה שעברה, זאת לצד ערי ברזיל, אשר רבות מהן נכללו ביעדים המועדפים על חברות באירופה. מבין ערי המזרח התיכון נכנסה קהיר לעשירייה הפותחת ואיישה את המקום

התשיעי. מלבד אבו דאבי, אשר דורגה במקום ה-17, לא נכללה אף עיר נוספת מהאזור, כולל ערי ישראל, ברשימת 25 הערים האטרקטיביות מבחינה עסקית במדד זה.

 

מדד מעניין נוסף בחן את האופן בו רואים הנסקרים את קלות החדירה לשוק במדינות אירופה השונות. גם במדד זה דורגו בסדר יורד לונדון, פריז ופרנקפורט בשלושת המקומות הראשונים. את תחתית הטבלה במדד זה מאיישות אתונה (מקום 32) ובודפשט (מקום 34).

 

חיי העובדים בפולין קשים

בקושמן ווייקפילד ביקשו לבדוק גם כיצד נתפסת איכות החיים של העובדים בערי האירופה השונות, כדי לאפשר למקבלי ההחלטות לקחת בחשבון משתנה זה

בבואם להציע רילוקיישן לעובדיהן. ברצלונה שמרה על מעמדה מהשנה שעברה במדד זה, ואף הגדילה את הפער ממתחרותיה על התואר. במקומות הבאים ממוקמות ז'נבה (אשר טיפסה שני מקומות מהשנה שעברה), מינכן ואוסלו.

 

מעניין לראות כי למרות שפולין נבחרה כיעד המועדף ביותר על חברות בחמש השנים הקרובות, בתחום איכות חיי העובדים בה היא דורגה בסוף הטבלה, רק מעט לפני מוסקבה. 

 

גם האלמנט הסביבתי קיבל את מקומו במחקר, וערי אירופה השונות נבדקו ודורגו בהתאם למידת זיהום האוויר בשטחן. חשוב להדגיש כי גם כאן מתבססים הנתונים על האופן שבו נתפסות ערים אלה. בהתאם לכך, דורגו ערי סקנדינביה ושוויץ בראש הטבלה, כאשר את צמרתה מאיישת ז'נבה. אוסלו דווקא איבדה במדד זה את בכורתה לטובת המקום הרביעי. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון פז
ורשה. יעד אטרקטיבי לעסקים
צילום: רון פז
מומלצים