שתף קטע נבחר

בלייזמיטר הישראלית נמכרה ל־CA תמורת 100 מיליון דולר

ענקית התוכנה האמריקאית CA ביצעה עד היום שורת רכישות קטנות בישראל. המערכת שפיתחה בלייזמיטר מאפשרת לחברות המספקות שירותים להמונים דרך אתרים ואפליקציות מובייל לבדוק את עמידותם לעומס לפני שהושקו וגם במהלך עבודתם

חברת הסטארט־אפ הישראלית לבדיקת תוכנה בלייזמיטר נמכרה לענקית התוכנה האמריקאית CA לפי שווי עסקה המוערך בכ־90-100 מיליון דולר. החברה נוסדה ומנוהלת על ידי אלון ז'רמונסקי והושקעו בה עד היום כ־10 מיליון דולר, כאשר המשקיעים המובילים בחברה כוללים את קרנות ההון סיכון YL ונצ'רס וגלילות קפיטל וקרן האשראי WTI.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

בלייזמיטר מתמחה בבדיקות עומסים לאתרים ואפליקציות מובייל. המערכת שפיתחה החברה מאפשרת לחברות המשיקות שירותים להמונים לבדוק את עמידותם בעומס בטרם ההשקה, וגם תוך כדי עבודה מלאה. אתרי קניות או אפליקציות של תשלומים יכולים לבדוק את עמידותם לביקורים של מיליוני משתמשים, רגע לפני תקופה עמוסה במיוחד, כמו למשל תקופה של חגים. המערכת מסוגלת לדמות ולבדוק כניסות ופעילות של החל מאלף משתמשים ועד ליותר ממיליון משתמשים בו זמנית מאזורים גאוגרפיים שונים ומבלי להזדקק לבניית תשתית בדיקות מלאה.

 

החברה נוסדה בשנת 2011 ומעסיקה 50 עובדים, מרביתם בתל אביב עם משרדי הנהלה בעמק הסיליקון. כיום מדווחת החברה על למעלה מ־100 אלף מפתחים העובדים עם הכלים של החברה ובינהם חברות ענק דוגמת וולמארט, יוניברסל, פייזר, גאפ ועוד.

 

חברת CA היא אחת מחברות התוכנה הגדולות בעולם עם שווי שוק של כ־18 מיליארד דולר ו־11 אלף עובדים ברחבי העולם. החברה ביצעה עד היום בישראל שורה של רכישות, מרביתן קטנות. ב־2015 רכשה החברת את חברת IDMLogic בכ־15 מיליון דולר. רכישות נוספות של החברה כללו את אולביקור ב־2010 וחברת יוריקיפיי ב־2008.

 

קרן ההון סיכון הישראלית YL ונצ'רס של יואב לייטסדורף הובילה את ההשקעה הראשונה בחברה. הקרן מחזיקה כ־40% ממניות החברה לאחר השקעת סיד של כ־1.2 מיליון דולר בחברה. קרן הון הסיכון גלילות קפיטל של אריק קליינשטיין וקובי סמבורסקי הצטרפה להשקעה בסבב הגיוסים השני של החברה. על פי מאגר המידע IVC השקיעו בחברה גם אלון ונצ'רס ומספר משקיעים פרטיים הכוללים את אנשי ההון סיכון עדי פונדק מינץ, גבע פרי ועוד.

 

תחום בדיקות התוכנה והיישומים הוא כיום אחד התחומים החמים בישראל ופועלות בו חברות רבות לצידה של בלייזמיטר. בין החברות ניתן לציין את חברת פרפקטו שהחלה את דרכה בבדיקת יישומי מובייל וכיום בודקת יישומים בכל המערכות. התחום החל בישראל עם חברת מרקורי אשר היתה החלוצה בתחום ונמכרה בשנת 2006 לחבררת HP בכ־4.5 מיליארד דולר. השינוי הגדול בתחום הגיע כאשר חברות דוגמת בלייזמיטר ואחרות העבירו את תחום הבדיקות לענן והפכו את התחום לנגיש ביותר וזול משמעותית.

 

עד כה היתה שנת 2016 שנה ממוצעת בתחום האקזיטים בישראל כאשר במחצית הראשונה של השנה היו על פי הדו"ח של IVC־Meitar 45 עסקאות בשווי של 3.32 מיליארד דולר. זאת בהשוואה ל־64 עסקאות בשווי של 4.24 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2015.

 

עסקת אקזיט ממוצעת עמדה על 74 מיליון דולר, גבוה במעט מממוצע של 72 מיליון דולר לאקזיט בשנת 2015.

 

גיוס מוצלח ל-Vroom

חברת הסטארט־אפ הישראלית אמריקאית ורום Vroom שהקימה שירות המאפשר למכור או לקנות רכב משומש ברשת גייסה 50 מיליון דולר בסבב גיוס חמישי. סך כל גיוסי החברה עומדים על 218 מיליון דולר.

 

סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי קרן טי רואו (T. Rowe), אחת מקרנות ההון הפרטיות הגדולות בארה"ב, שכבר השקיעה בחברה בעבר, ובהשתתפות משקיעים חדשים הכוללים את הקרנות האמריקאיות אלטימטר קפיטל ופוקסהייבן אסט מנג'מנט. בנוסף המשקיעים הקיימים בחברה לקחו חלק בגיוס, ביניהם ג'נרל קטליסט ואלן אנד קו. מטרת החברה היא להשתמש בגיוס הנוכחי להרחבת פעילותה בארה"ב בתחומי השיווק וקידום מכירות.

 

Vroom הקימה שירות המייתר את המשא ומתן עם קונה או מוכר הרכב. החברה שייכת לסגמנט צומח של חברות סטארט־אפ שמגייסות עשרות מיליוני דולרים בארה"ב להקמת אפליקציות ושירותים למכירת רכבים משומשים.

 

Vroom נוסדה בידי הישראלים אלון בלוך ואלי וורטמן ב־2013. החברה מעסיקה כ־600 עובדים ומגלגלת מחזור מכירות של מעל מיליארד דולר בשנה. בטקסס מחזיקה החברה מרכז גדול לשיפוץ רכבים, מרכז אותו היא רכשה ב־2015. ומטה ההנהלה שלה נמצא בניו יורק וכמה מוקדי מכירות ושירות של החברה נמצאים בטקסס. מרכז המחקר והפיתוח של Vroom שוכן ברחובות, שם מועסקים כ־30 עובדים בניהולו של ליאור גרסון. "בישראל אנחנו מפתחים את כל המערכות של החברה למכירה וקניית כלי רכב", אמר גרסון ל"כלכליסט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים