הפועל תל אביב הייתה בטוחה שמצפה לה מפגש קשה מול מכבי אשדוד/באר טוביה, אך קשה להגיד שהמשחק היום (שישי) בין השתיים היה שקול. החבורה של שרון אברהמי גברה על זו של צביקה שרף 80:95 במסגרת המחזור ה-28 בליגת ווינר סל והנחילה לקבוצה מעיר הנמל הפסד שישי ברציפות שסיבך אותה בתחתית.
הרבע הראשון בישר על הבאות. מטווח שלשות של האדומים וטרה סימונס בראשם, קבע יתרון 19:30 לזכותם לאחר 10 דקות בלבד. השחקנים של צביקה שרף ניסו להשיב מלחמה והקטינו מעט את ההפרש ברבע השני הרבה בזכות יכולת טובה של דיאנטה גארט, אייזאה סוואן וצ'ארלס תומאס. לימונד נכנס לעניינים ויחד עם סימונס ומתן נאור, הגדיל את ההפרש והוריד את קבוצתו להפסקה ביתרון 41:53.
שולדבראנד ניסה כמעט לבדו לאחר ההפסקה למנוע בריחה של האדומים, אך לימונד ביכולת אישית נפלאה ובסיוע נדיב של ג'ף אלן הגדיל את הפער שחצה את רף 20 הנקודות, הפורוורד של צביקה הצליח להקטין את ההפרש, אך לימונד המשיך לחדור את הגמת אשדוד ו-10 דקות לסיום עמד היתרון האדום על 59:77. גם ברבע האחרון נשמר הסטטוס קוו והחבורה של אברהמי לא הורידה את הרגל מהדוושה ושייטה כל הדרך לניצחון נהדר 80:95.
החבורה באדום חזרה למסלול הניצחונות לאחר ההפסד להפועל אילת בסיבוב הקודם וביססה את עצמה במקום השמיני עם מאזן של 16:12. אשדוד עדיין תשיעית עם מאזן של 17:11. שחקניו של אברהמי שלטו ברוב הפרמטרים. החל מהאחוזים ל-2 עם 60% לעומת 50% של אשדוד, כדורים חוזרים (40:49), חטיפות (6:9) וחסימות (1:4).
קלעו למכבי אשדוד/באר טוביה: דיאנטה גארט 21 נקודות ו-8 אסיסטים, יהונתן שולדבראנד 18 ו-7 כדורים חוזרים, אייזאה סוואן 15, צ'ארלס תומאס 11, יהוא אורלנד 6, אור סולומון 4, ג'ארד הומאן 3, ווילי וורקמן הוסיף 2 משלו.
קלעו להפועל תל אביב: רביב לימונד 22 נקודות, ג'ף אלן 18 ו-11 כדורים חוזרים, נייט רובינסון 15, טרה סימונס 12, מתן נאור 8, תמיר בלאט ודימיטריוס קונגר 6 כל אחד, דניאל איידן ורוברט רות'בארט 4 נקודות כל אחד.
 |
שחקני מכבי אשדוד (רדאד ג´בארה) |
|
|
 |
אוהדי הפועל תל אביב (רדאד ג´בארה) |
|
|
רבע ראשון: 19:30 להפועל תל אביב
חמישיית מכבי אשדוד/באר טוביה: אייזאה סוואן, דיאנטה גארט, ווילי וורקמן, יהונתן שולדבראנד וצ'ארלס תומאס. חמישיית הפועל תל אביב: נייט רובינסון, רביב לימונד, טרה סימונס, מתן נאור וג'ף אלן.
צ'ארלס תומאס פתח היטב והעלה את המארחת ל-0:2. האדומים הגיבו בכל הכוח ועלו ליתרון 2:7 אחרי שלשה גדולה של לימונד. רובינסון נכנס לעניינים והגדיל את הפער לשמונה נקודות. החבורה של שרף לא נכנסה להלם ושלשה של סוואן צימקה ל-12:9. השחקנים של אברהמי המשיכו במשחק המעבר המהיר ובזכות שלשה של סימונס הגדילו את היתרון ל-9:20. אלן הגדיל את היתרון של האורחת ל-13:26. שלשה גדולה של אורלנד הקטינה את הפער לתשע, אך רות'בארט עם סל משלו חתם את הרבע עם 19:30 לזכות האדומים.
 |
יהונתן שולדבראנד מול ג´ף אלן (רדאד ג´בארה) |
|
|
 |
רביב לימונד עולה לזריקה (רדאד ג´בארה) |
|
|
רבע שני: 43:51 להפועל תל אביב
המארחת ניסתה להשיב מלחמה וסולומון הקטין את הפער ל-32:23. שלשה גדולה של בלאט הגדילה את הפער ל-11. סולומון עם שתיים נוספות הוריד ל-42:33. החבורה מעיר הנמל ניסתה להקטין את ההפרש, אך נקודות של נאור קבעו 35:48, ההפרש הכי גדול עד כה במשחק. סוואן המצוין, עם שלשה אדירה תחת לחץ הקטין ל-10 בלבד ושלשה נוספת של תומאס בהתקפה לאחר מכן צימק ל-48:41. דניאל איידן נכנס לעניינים ועם סל נהדר שלו בתוספת שלשה ענקית של רובינסון שחתמה את המחצית, סייע להגדיל את הפער ל-41:53.
 |
רביב לימונד מול דיאנטה גארט וג´ארד הומאן (רדאד ג´בארה) |
|
|
 |
טרה סימונס מול ווילי וורקמן (רדאד ג´בארה) |
|
|
רבע שלישי: 59:77 להפועל תל אביב
החבורה של אברהמי פתחה חזק ועלתה ליתרון של 41:56 לאחר סל ועבירה של אלן. שלשה נוספת של נאור הגדילה את הפער ל-20, אך שולדבראנד הקטין עם שלשה משלו ל-61:44. רובינסון דייק פעם אחת מהעונשין והגדיל את היתרון האדום ל-46:66. השחקנים של שרף סירבו להכנע ועם ארבע נקודות של שולדבראנד צימקו את ההפרש ל-16. הפורוורד הוותיק עם שתיים נוספות הקטין את הפער ל-73:58. לימונד המשיך להציג יכולת נפלאה ועם סל נאה קבע 59:77 שחתם את הרבע.
 |
רביב לימונד מול אור סולומון (רדאד ג´בארה) |
|
|
 |
נייט רובינסון מול יהוא אורלנד (רדאד ג´בארה) |
|
|
רבע רביעי: 80:95 להפועל תל אביב
הפועל ת"א הורידה מעט את הרגל מהדוושה וחמש רצופות של סוואן צימקו את הפער ל-79:64. לימונד הגיב מנגד עם ליי אפ קליל שהגדיל את היתרון האדום ל-19. הגארד המצוין עם חמש נקודות רצופות הגדיל את היתרון של האורחת ל-64:86. שולדבראנד עם שתיים נוספות הקטין שוב את הפער ל-18, אך שלשה של לימונד ונקודה מהקו של אלן הגדילו ל-70:92. גארט עוד צימק את הפער עם חמש רצופות וקבע את תוצאת המשחק, 80:95 לזכות הפועל תל אביב.
 |
רביב לימונד מול אור סולומון (רדאד ג´בארה) |
|
|
 |
דניאל איידן ונייט רובינסון (רדאד ג´בארה) |
|
|