הליגה הבלגית נמצאת לקראת סוף הסיבוב הראשון (14 מחזורים שוחקו מתוך 17 סה"כ בסיבוב) וכבר עכשיו חלוץ גנק, ונבחרת ישראל, אליניב ברדה, אוחז בתואר חדש: מלך הבישולים של הליגה הבלגית.
אמש (שבת) ניצחה גנק את סרקל ברוז' 2:3 וברדה הוסיף לסטטיסטיקה האישית שלו עוד שני בישולים. בסה"כ לשף הישראלי יש כבר שמונה בישולים, שלושה כיבושים ועוד כיבוש אחד במסגרת הגביע הבלגי.
"היה ניצחון חשוב מאוד עבורנו", אמר ברדה ל-ONE, "אני שמח שניצחנו, זה קירב אותנו למעלה ואנחנו רק בפער של שתי נק' בלבד מהמוליכה קלאב ברוז' ואם הם לא ינצחו, המצב יישאר ככה וזה מאוד מתאים לתוכניות שלנו".
"אנחנו מקווים להמשיך לרוץ חזק, יש עוד שלושה משחקים עד לסיום הסיבוב הראשון שאת כולם אנחנו כמובן רוצים לסיים עם ניצחונות וזה לא יהיה קל".
היכולת המצוינת של ברדה כמובן לא נעלמת מעיניהן הבוחנות של סקאוטרים רבים שמגיעים בכל שבוע למגרשים, והתשובה לשאלה בדבר לאן פניו של החלוץ הישראלי בחלון העברות עדיין אינה ברורה.
"אני עוד לא יודע מה יהיה איתי, עוד שלושה שבועות אדע לאן פני. יש הרבה דיבורים אבל אין שום דבר קונקרטי כרגע. נכון להיום יש לי חוזה לעוד שנה וחצי במועדון וכפי שזה נראה עכשיו או שאחתום על חוזה ארוך טווח לשלוש שנים וחצי במועדון או שאצא לקבוצה אחרת".
 |
אליניב ברדה. מרוצה בלגיה (רויטרס) |
|
"כרגע אני עוד לא יודע והאמת היא שאני גם לא ממש מתעסק עם זה. יש לי הרבה שיקולים שאני צריך לקחת בחשבון".
"יש לי כאן משפחה ואני צריך לקחת את ההחלטה הכי טובה מכל הבחינות וגם כמובן החלטה שתקדם אותי מבחינת הקריירה ומבחינה כלכלית".
ראשי המועדון הבלגי כבר הצהירו כי לא ימהרו לשחרר את ברדה אך מנגד אין הם מתכוונים לעמוד בדרכו ועל כן ניתן להבין כי במצב כלכלי מתאים למועדון יתאפשר מעברו של ברדה לקבוצה אחרת באירופה.
 |
גילי ורמוט. ברדה שמח שהוא מצליח (עדי בן ברון) |
|
בזמן שברדה מצטיין בליגה הבלגית הוא כמובן לא שוכח מהיכן הגיע ודואג להתעדכן כל הזמן במצב הליגה בישראל.
הוא כבר הספיק לראות את תקצירי המשחקים ואת כל השערים של האקסיות שלו הפועל ת"א ומכבי חיפה. "בקצב הזה, אם הפועל ת"א תנצח את מכבי חיפה במחזור הבא אז מאבק האליפות נפתח מבחינתם מחדש".
 |
אליניב ברדה: "חסר לי לראות את בית"ר ומכבי ת"א בצמרת" |
|
"הם נראים מצוין. ראיתי את כל השערים וגם את השער המדהים של ורמוט. אני שמח שהולך לו בארץ. חוץ מזה נראה שהסיבוב השני נפתח עם הרבה שערים. קצת חסר לי לראות את בית"ר ואת מכבי ת"א יותר בצמרת אבל מנגד נראה שמכבי חיפה ומכבי נתניה רציניות מאוד ואין לי ספק שהם ירוצו חזק מאוד כל העונה עד הסוף. יהיה מעניין אני בטוח".