סערה בקרב אוהדי הכדורגל היתה כאשר המאמן הלאומי, דרור קשטן, פרסם את הסגל לנבחרת לקראת מחנה האימונים באנגליה ומשחק ההכנה של הנבחרת בצפון אירלנד.
קשה היה להבין מדוע החלוץ הכשרוני של בני יהודה, אלירן עטר, לא זומן לנבחרת. לאחר מספר בירורים ושאלות מכלי התקשורת, נמסר כי ישנם "קריטריונים" בהם לא עומד החלוץ ומשם החלה בעצם הסאגה שהסתיימה אתמול (שלישי).
כאמור, אתמול אישרה מזכירות ההתאחדות לכדורגל לאפשר לחלוץ לשחק במדי הנבחרת הלאומית בעתיד, מבלי התייחסות לקריטריונים שעצרו את זימונו - עברו הפלילי.
המאמן הלאומי, דרור קשטן, פנה ליו"ר ההתאחדות, אבי לוזון, בבקשה לאפשר לו לזמן את עטר בעתיד ולאחר ישיבת המזכירות אתמול הוחלט לאפשר למאמן הלאומי לקבל את בקשתו. כעת השאלה המתבקשת היא האם קשטן יזמן את עטר כבר למשחק הרשמי הקרוב מול לטביה בספטמבר.
כזכור, עטר הורשע לפני כ-3 שנים בסיוע במעשי שוד ונידון לשישה חודשי עבודות שירות, מה שמנע ממנו עד כה לקבל זימון לנבחרת. קשטן המאמן הלאומי החליט שעטר מתאים לו מבחינה מקצועית, אך בהתאחדות עד כה סירבו לאפשר את זימונו.
 |
דרור קשטן. רצה לזמן את אלירן עטר מלכתחילה (שי לוי) |
|
אלירן עטר הציג לכל אורך העונה הקודמת ובתקופה האחרונה בליגה האירופית כדורגל יוצא דופן ואף תפס מקום נכבד בהצלחת הזהובים. מאמן בני יהודה, גיא לוזון, התייחס אף הוא לסאגה שהגיעה סוף סוף לסיומה לאחר ההחלטה.
"אני חושב שאלירן הוא בין החלוצים הטובים בארץ, אם לא הטוב ביותר", אמר לוזון. "אני חושב שמגיע לו להיות בסגל לנבחרת, לדעתי אם אלירן ימשיך להציג יכולת גבוהה ולשמור על עקביות אז אני בטוח שהוא ימצא את דרכו לנבחרת".
אימון הערב של הקבוצה נערך באווירה טובה, כאשר הקפטן אסי בלדוט לא התאמן בעקבות המתיחה בקרסול. הקשר עמרי אפק ערך אימון רגיל, אך עם גבס על ידו, בעקבות שבר שנגרם מנפילה לא נכונה.
 |
עומרי אפק. ערך אימון מלא כשהוא מגובס בידו (אמיר לוי) |
|
מן האימון נעדרו הבלם דין מורי והקשר לירוי צעירי, שנמצאים עם הנבחרות. גם הקשר סיניסה ליניץ' לא היה באימון, כיוון שהוא שוהה בארץ מולדתו, קרואטיה. בנוסף, נעדרו מהאימון גם מספר שחקני נוער, שיצאו למחנה אימונים של קבוצת הנוער של המועדון. מחר בערב יקיימו אוהדי הזהובים את מסיבת פתיחת העונה שלהם, יחד עם השחקנים.