ריבלין: “יש לי חשש שהציבור לא יילך להצביע בבחירות”

הנשיא בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "אני מקווה שהציבור כולו ילך לקלפי" • "גם המנהיגים הפוליטיים צריכים להבין שחזרה לגושים המרכזיים חשובה למשילות" • "האזרחים די מאוכזבים מפני שהבחירות האחרונות שינו בתכלית את דרך ההליכה לקלפי, אך לא הביאו מענה" • "לא נבחרו לכנסת אנשים שמגובשים בדעתם. זה גרם לתזזית"
נחמן גור
ט"ו כסלו התשע"ה / 07.12.2014 11:17

“תמיד השאלות היו או ביטחון או חברה – אבל היום, אחרי המחאה, צריך למצוא מענה לגם וגם, לא עוד ‘או או’. מפלגות שמתייחסות רק לנושא מסוים, ולא נותנות מענה לכלל הבעיות שאנחנו מתמודדים איתן רק יוצרות בעיות”.

כך אמר היום (ראשון) נשיא המדינה, ראובן ריבלין, בוועידת ישראל לעסקים 2014 שנערכת במלון אינטרקונטיננטל בת”א. ריבלין אמר את הדברים בשיחה עם עורך גלובס חגי גולן.

בתשובה לשאלה אם יש לו מושג מה יקרה אחרי הבחירות, אמר ריבלין: “אני מקווה שמה שהיה לא יהיה, כלומר יש לי חשש שהציבור לא יילך להצביע בבחירות מתוך כי הוא לא מאמין, שאולי תהיה אמירה כאילו הדמוקרטיה לא מועילה. אני מקווה שהציבור כולו ילך לקלפי. גם המנהיגים הפוליטיים צריכים להבין שחזרה לגושים המרכזיים חשובה למשילות”.

• אתה מסכים לקביעה שמאז המחאה החברתית מצבו של הציבור לא הוטב ואפילו הורע?

“המחאה החברתית הביאה לראשונה בכנסת מצב שבו 57 ח”כים התחלפו, וזו הייתה בשורה. יחד עם זאת, לא נבחרו לכנסת אנשים שמגובשים בדעתם, כל אחד בא על מנת להביע את יכולותיו האישיות, לא תמיד ידע להיכן הוא פונה ומהן ההכרעות שהוא צריך לקבל. זה גרם לתזזית. האזרחים די מאוכזבים מפני שהבחירות האחרונות שינו בתכלית את דרך ההליכה לקלפי, אך לא הביאו מענה”.

“הציבור צריך להיות מספיק אחראי כדי לראות את מי הוא שולח להיות הנציג שלו”.

ריבלין התייחס לקיטוב ולאלימות בחברה הישראלית ואמר: “התרופה לאלימות היא התקווה. בחור בירושלים, כשבאים ואומרים לו – אתה ערבי, מנותק מהמערכת הפלסטינאית אתה בתוך המערכת הישראלית. אז הוא אומר לעצמו ‘זה בסדר מהבחינה הלאומית, אבל אחרי הלימודים רוצה שיהיה לי אופק תעסוקתי’.

“אנחנו צריכים לטפל בפונדמנטליזם היהודי כמנהיגים יהודים, והמנהיגים הערבים צריכים להתמודד עם הפונדמנטליזם הערבי. כשאין תקווה אתה יוצר אלימות”.

ריבלין הוסיף: “אני ירושלמי, ולכן אני חמור שלא משנה את דעתו. אולי יש פרשנים שמשנים דעתם עליי. מה שאני אומר היום אמרתי גם לפני 10 שנים וגם לפני הקמת המדינה. אנחנו מאמינים באמונה שלמה שיהודים וערבים נועדו לחיות יחד. יחד עם זאת, כציוני אדוק, אני מאמין בקיומה של מדינה יהודית, אבל היא חייבת להיות דמוקרטית”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות